Secetă extremă în judeţul Iaşi. În unele comune apa este dusă cu cisternele

Seceta a afectat puternic nord-estul judeţului Iaşi, unde în unele localităţi apa potabilă este dusă cu cisternele sau în recipiente speciale de angajaţii societăţii Apa Vital. În cazul în care situaţia se va înrăutăţi, apa va fi transportată în localităţile din judeţ şi cu ajutorul ISU Iaşi.

08 iul. 2022, 19:42
Secetă extremă în judeţul Iaşi. În unele comune apa este dusă cu cisternele

Secetă extremă în judeţul Iaşi. Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului Iaşi, a vorbit despre primele măsuri în sprijinul oamenilor care au rămas fără apă.

„Probleme sunt în special în zona de nord-est a judeţului Iaşi. Ducem apa în acele comune cu ajutorul Apa Vital. Societatea a pus la dispoziţie cisterne, dar şi recipiente speciale, pentru a duce acolo apa potabilă. Am avut discuţii şi cu cei de la ISU în cazul în care problema persistă şi e nevoie de apă şi pentru alte tipuri de activităţi. Vom putea face transportul şi prin intermediul ISU în localităţile unde este nevoie de apă”, a afirmat vineri prefectul de Iaşi, Bogdan Cojocaru, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Un nou val de furtuni loveşte România. Alertă meteo COD GALBEN de ploi şi vijelii pentru mai multe judeţe

Prefectul de Iaşi susţine că lucrurile sunt „în dinamică pe subiectul legat de secetă” şi, din păcate, ploile căzute în judeţ nu au fost consistente.

„Nici ploaia de ieri (joi – n.r.) nu ne-a ajutat foarte mult. Sunt câteva zone în judeţ unde au fost cantităţi mai mari, însă în general cantităţile au fost deficitare. Am avut atenţionări privind precipitaţii în zona Iaşiului, dar nu s-au confirmat. Din nefericire, nici prognoza nu este cea mai bună pentru zona Iaşului. Nu sunt estimate precipitaţii în următoarea perioadă”, a afirmat prefectul Bogdan Cojocaru.

Întrebat dacă ar putea să apară sincope în furnizarea apei potabile în municipiul Iaşi, prefectul Cojocaru a precizat că societatea Apa Vital a comunicat că lucrurile sunt deocamdată ţinute sub control.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu cei de la Apa Vital, nu cred că vom avea probleme cu furnizarea apei în municipiu. Sunt două surse de alimentare cu apă pentru municipiu, vorbim de Timişeşti şi de Prut, iar cele două surse fac deocamdată faţă”, a explicat prefectul Bogdan Cojocaru.

Citeşte şi: Invazie de lăcuste în Tulcea după seceta extremă. Sute de hectare de porumb, devorate de insecte. „N-a rămas decât bățul”