Seceta le dă idei ciudate californienilor: Soluţia? Vopsiţi GAZONUL veşted în VERDE

Pentru a treia vară consecutiv, statul american California se confruntă cu o secetă accentuată, care a veştejit  peluzele, iar unii întreprinzători oferă o soluţie pentru această problemă: vopsirea gazonului în verde, scrie miercuri ediţia franceză a Huffington Post, citat de Agerpres.

23 iul. 2014, 20:19
Seceta le dă idei ciudate californienilor: Soluţia? Vopsiţi GAZONUL veşted în VERDE

Începând din luna august, o nouă lege care restricţionează consumul de apă urmează să intre în vigoare în California. Nu este, deci, momentul potrivit pentru a uda iarba, care rămâne uscată, veştedă, în contextul în care temperaturile depăşesc media pentru această perioadă.

Câteva mici firme propun vopsirea gazonului în verde, ceea ce, aşa cum arată un clip promoţional, redă curţilor şi grădinilor aspectul proaspăt, fără a consuma apă. În plus, ştiut fiind că aspectul plăcut al peluzelor este mândria americanilor, este salvată şi onoarea acestora.

Vezi şi Preoţii de la o catedrală din York au pus gazon în interiorul clădirii

Metoda folosită, care durează cinci luni, a ridicat unele semne de întrebare cu privire la toxicitatea vopselelor, dar reprezentanţii companiei Grass is Greener Lawn Painting asigură că procedeul – utilizat deja pe stadioane şi terenuri de golf – este ‘natural’ şi ‘îmbogăţeşte solul cu minerale’.

Citeşte şi Intrus pe gazon şi în Cehia. A coborât pe teren direct din cer VIDEO

Compoziţia produsului, folosit şi în timpul Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia, rămâne însă secretă pentru moment…