Secretar de stat din Ministerul Sănătăţii: Mai mulţi copii cu COVID, intubaţi. 90 de copii infectaţi cu virusul ucigaş sunt în spital

Andreea Moldovan anunţă că aproximativ 90 de copii sunt internaţi în spitale, având COVID-19, iar cinci dintre ei sunt intubaţi.

30 mart. 2021, 21:21
Secretar de stat din Ministerul Sănătăţii: Mai mulţi copii cu COVID, intubaţi. 90 de copii infectaţi cu virusul ucigaş sunt în spital

Secretar de stat din Ministerul Sănătăţii.  „Nu există doar SARS-CoV-2 atunci când vorbim de forme grave, sunt, de fapt, afectări plurisistemice, ale întregului organism, pentru că este un virus care circulă în întreg organismul şi declanşează acele fenomene imunologice de care ne temem cu toţii”, spune ea.

Secretar de stat din Ministerul Sănătăţii: Mai mulţi copii cu COVID, intubaţi. 90 de copii infectaţi cu virusul ucigaş sunt în spital

„Sunt 120 de paturi (de Terapie Intensivă – n.r.) pentru copii la nivelul întregii ţări. Sunt ocupate, momentan, cu copii în fază gravă, intubaţi, nouă paturi. Este impresionant că am pus în funcţiune paturi de terapie intensivă, însă pe măsură ce acestea sunt identificate, nu de acum, se săptămâni încoace, ele sunt foarte rapid ocupate şi de asemenea este impresionant faptul că putem să găsim resursa locativă pentru paturile de terapie: avem ventilatoare, monitoare, injectomate şi ce mai trebuie, problema este cu resursa umană care de un an de zile este mai mult decât chinuită şi supusă unor eforturi deosebite”, a declarat Andreea Moldovan, marţi, într-o conferinţă de presă.

Moldovan a arătat că aproximativ 90 de copii sunt în spitale cu diverse forme de COVID-19, iar cinci dintre ei sunt intubaţi.

„Nu există doar SARS-CoV-2 atunci când vorbim de forme grave, sunt, de fapt, afectări plurisistemice, ale întregului organism, pentru că este un virus care circulă în întreg organismul şi declanşează acele fenomene imunologice de care ne temem cu toţii”, a explicat medicul.

Aceasta a adăugat că pentru adulţii cu patologia COVID paturile libere sunt „puţine”.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi 6.204 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. În ultimele de ore, 175 de persoane infectate cu virusul SARS-COV 2 au murit, iar la Terapie Intensivă sunt 1.405 pacienţi în stare gravă.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.443 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.257. Dintre acestea, 1.405 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.685.665 de teste RT-PCR și 591.149 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 27.234 de teste RT-PCR (17.254 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.980 la cerere) și 13.153 de teste rapide antigenice.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu anunţă noi măsuri pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus: Bolnavii nu mai trebuie să meargă la spitalele suport COVID. Numărul de paturi ATI creşte cu 200!