Secretar de stat: Ministerul Sănătăţii este interesat să existe pe piaţă medicamente la preţuri accesibile

Ministerul Sănătății (MS) este interesat de situația pacienților și de a avea medicamente pe piață la prețuri accesibile, a declarat secretarul de stat Victor Strâmbu, luni, în contextul în care a fost semnalată lipsa unor produse din farmacii.

21 mart. 2016, 11:05
Secretar de stat: Ministerul Sănătăţii este interesat să existe pe piaţă medicamente la preţuri accesibile

„Ne-a fost semnalată de către asociațiile de pacienți lipsa acestor medicamente pe piață. Avem informații de la ANMDM, care monitorizează comerțul intracomunitar, și, având în vedere această lipsă, s-a făcut propunerea de interdicție la export. Ministerul Sănătății este interesat de situația pacienților și de a avea medicamente pe piață la prețuri accesibile. Aceasta este o problemă tehnică și de durată, nu se poate face de azi pe mâine. Problema cu serviciul public a venit din necesitatea de a avea medicamente pe piață și de a avea un stoc de medicamente pentru o perioadă de timp în momentul în care ar dispărea medicamente de pe piață”, a explicat secretarul de stat la sediul Ministerului Sănătății.

Peste o mie de medicamente au dispărut de pe piaţa din România

Referindu-se la greva cadrelor medicale, reprezentantul MS a spus că se poartă în continuare discuții cu reprezentanții acestora.

„Vom avea discuții în continuare cu colegii noștri, suntem în aceeași bancă și sigur că dorim soluționarea problemelor lor în limitele posibilităților pe care le are acest Cabinet”, a mai spus Victor Strâmbu.