Secretarul Casei Albe a demisionat

William Daley i-a prezentat demisia sa preşedintelui Barack Obama încă de săptămâna trecută, la un an de când a fost numit în această funcţie.

09 ian. 2012, 20:39
Secretarul Casei Albe a demisionat

William (Bill) Daley a făcut declaraţii despre demisia sa, confirmată luni şi de către preşedintele Barack Obama în cadrul unui eveniment la care a participat, postului de televiziune ABC. Bill Daley fusese numit cu un an în urmă, ca să-l înlocuiască pe fostul secretar Rahm Emmanuel.

Situaţia lui Daley s-a schimbat însă dramatic în luna noiembrie, când consilierul lui Obama, Pete Rouse, a primit puteri sporite comparativ cu ale lui, astfel încât secretarul s-a simţit frustrat.

Fost vicepreşedinte la JPMorgan Chase, Daley era apreciat pentru priceperea sa, pentru legăturile sale cu lumea afacerilor şi pentru abilitatea de a lucra cu republicanii, aşa cum a demonstrat încă din vremea când era Secretarul (ministrul, n.r.) Comerţului, în mandatul preşedintelui Bill Clinton.

Daley va fi înlocuit cu Jacob (Jack) Lew, actualul director al Biroului de Management al Bugetului. „Au fost trei ani foarte, foarte dificili, incredibili de dificili. Nişte ani brutali (…)Nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat în vremurile bune”, a mai spusfostul secretar al Casei Albe.