Secretarul de stat american le cere tuturor băncilor şi firmelor să întrerupă relaţiile financiare cu Gardienii Revoluţiei din Iran

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a cerut luni "tuturor firmelor şi băncilor din lume" să întrerupă orice relaţii financiare cu Gardienii Revoluţiei din Iran, care sunt consideraţi oficial de SUA organizaţie teroristă. 

08 apr. 2019, 16:35
Secretarul de stat american le cere tuturor băncilor şi firmelor să întrerupă relaţiile financiare cu Gardienii Revoluţiei din Iran

Noua poziţie a Statelor Unite faţă de trupele de elită iraniene a fost anunţată luni de preşedintele Donald Trump. Este pentru prima dată când Washingtonul califică forţele armate ale unei ţări drept grup terorist.

Pompeo, unul dintre susţinătorii poziţiei mai dure faţă de regimul de la Teheran, a arătat că acesta nu mai este considerat doar „susţinător al terorismului”, ci „este el însuşi implicat în acte de terorism”.

Orice sprijin material pentru Gardienii Revoluţiei va fi considerată de SUA drept o infracţiune federală, a precizat şeful diplomaţiei americane, potrivit Agerpres.

Emisarul SUA pentru Iran, Brian Hook, citat de AFP, a subliniat că Washingtonul a impus în ultimii doi ani 25 de serii de sancţiuni împotriva unor entităţi iraniene, iar măsura anunţată luni „este doar un alt capitol şi vor mai fi şi altele”.


loading...