Secretarul de Stat american Mark Pompeo a fost insultat de Phenian: este o „plantă otrăvitoare a diplomaţiei” americane

Ministrul de Externe nord-coreean, Ri Yong Ho, a făcut comentarii insultătoare la adresa SUA, în semn de protest faţă de comentariile lui Mark Pompeo apărute într-un interviu de presă şi pe care le-a calificat ca fiind "insultătoare.  Ministrul nord-coreean a protestat astfel în presă, criticând sancţiunile impuse Phenianului. 

23 aug. 2019, 11:27
Secretarul de Stat american Mark Pompeo a fost insultat de Phenian: este o „plantă otrăvitoare a diplomaţiei” americane

Ri a spus că Phenianul va încerca să rămână „cea mai mare amenințare a Americii” dacă Statele Unite continuă să se confrunte cu Nordul, aplicându-i acestui stat noi sancțiuni.

În timpul interviului, Pompeo a spus că SUA vor continua să menţină sancțiunile asupra Coreii de Nord, până când Phenianul se va conforma denuclarizării ţării, potrivit cnycentral.com/

La începutul acestei săptămâni, trimisul special american în Coreea de Nord, Stephen Biegun, a declarat că este pregătit să reia calea diplomatică cu Phenianul.

Biegun a făcut aceste declaraţii la o zi după ce militarii americani și sud-coreeni și-au încheiat exercițiul militar pe care Coreea de Nord l-a numit ca fiind „o repetiţie de invazie”.

Diplomația condusă de SUA cu privire la armele nucleare din Coreea de Nord a eşuat după ce președintele Donald Trump a respins cererea lui Kim privind ridicarea sancţiunilor Phenianului în schimbul unor măsuri de dezarmare parţiale. 
 
 
 

 

 

 


loading...