Secretarul de stat Gabriela Drăghici (MMJS): În România se moare din cauza violenţei domestice

Secretarul de stat din cadrul Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Gabriela Drăghici, care coordonează Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), a atras atenția, miercuri, asupra faptului că 'în România se moare din cauza violenței domestice'.

09 aug. 2017, 12:41
Secretarul de stat Gabriela Drăghici (MMJS): În România se moare din cauza violenţei domestice

Drăghici a declarat, cu prilejul lansării la Botoșani a campaniei naționale ‘Informare acasă! Siguranță în lume!’, că în 2016 s-au înregistrat la nivel național 27 de decese ca urmare a violențelor în familii.

‘Am avut 408 victime ale violenței domestice anul trecut, soldate cu 27 de decese. Deci în România se moare din cauza violenței domestice. Este evident că noi trebuie să luăm măsuri’, a afirmat secretarul de stat.

Gabriela Drăghici susține că o mare parte dintre victimele traficului de ființe umane este recrutată din rândul victimelor violenței domestice.

‘Din analizele ANES, o bună parte din femeile care aleg să plece și să lucreze ilegal în străinătate este recrutată din rândul acestor femei captive financiar, dintr-un mediu domestic abuziv și care, neavând alternativă, aleg această cale, atât pentru a-și obține independența financiară, cât și pentru a evada, dacă vreți, din mediul domestic’, a declarat oficialul MMJS, scrie Agerpres.

Secretarul de stat susține că în viitoarea sesiune parlamentară va propune modificarea unor acte normative care să prevadă ‘protejarea femeilor’ și ‘măsuri cu caracter coercitiv’ pentru faptele de violență în familie.