Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, vizită de lucru în Italia

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a efectuat, în perioada 1-3 octombrie 2022, o vizită de lucru în Italia.

04 oct. 2022, 10:22

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a mers zilele trecute în Italia. Agenda demnitarului român a cuprins întrevederi cu reprezentanți ai mediului asociativ, ai autorităților locale și regionale.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a mers la Alcamo, la cea de-a V-a ediție a evenimentului “Fereastră înspre România – port și grai românesc în lume”, festival organizat de către Asociația Culturală de Voluntariat ̎Decebal și Traian ̎.

În cadrul evenimentului au fost prezenți numeroşi artiști români și au fost deschise standuri cu produse artizanale românești.

Vizita secretarului de stat Gheorghe Cârciu s-a întâlnit şi cu autoritățile regionale și locale din Italia, în vederea susținerii comunității românești din această regiune.

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a avut o serie de întâlniri cu primarul orașului Castellmare del Golfo, Nicola Rizzo, cu consilieri locali și regionali, precum și cu primarul din orașul Alcamo, Domenico Surdi. Temele abordate au vizat programele de finanțare nerambursabilă derulate în prezent de Departament și contribuția la procesul de integrare a cetățenilor români în statele de reședintă, oportunitățile de muncă și de studii și dezvoltarea de proiecte comune. În continuarea acestor discuții, secretarul de stat l-a invitat pe Domenico Surdi, primarul orașului Alcamo, în România.

„De asemenea, consolidarea mediului asociativ românesc din Sicilia și demersurile pentru întărirea identității culturale au fost subiectele dezbătute de delegația DRP împreună cu reprezentanții Consulatului Romaniei la Catania, Carmen Liliana Iacob, consul șef, și consulul Iacob Ioan”, a transmis DRP pe Facebook.