Secrete pentru picioare frumoase

Picioarele absorb impactul greutății corpului cu fiecare pas pe care îl faci. De aceea, nu e de mirare că uneori te confrunți cu senzația de picioare grele și cu dureri. Poți preveni toate acestea dacă ții cont de câteva sfaturi. 

24 iun. 2016, 12:51
Secrete pentru picioare frumoase

Evită să mergi desculță

Mersul fără încălțăminte pune presiune pe picioare și duce, în timp, la apariția unor probleme de sănătate, cum este ciuperca piciorului. Prin urmare, cel mai bine este să-ți pui în picioare pantofi și, eventual șosete, indiferent de cât de confortabil te simți fără ele.

Poartă pantofi care ți se potrivesc 

Purtarea unor pantofi incomozi declanșează dureri de picioare și oboseală la sfârșitul zilei. Atunci când pantofii tăi sunt prea mari sau prea mici, asta cauzează, pe lângă dureri de picioare și probleme mai serioase, cum sunt unghiile încarnate.   

Ai grijă de călcâie! 

Statul în picioare multă vreme, mersul pe jos și încălțămintea descoperită (sandalele) sunt doar câțiva dintre factorii care favorizează uscarea și crăparea pielii tălpii piciorului. Există numeroase instrumente și metode pentru ca această zonă să fie din nou catifelată. De exemplu, seară de seară, pregătește un vas cu apă călduță, în care ai pus două lingurițe de bicarbonat de sodiu, și scufundă-ți picioarele câteva minute. Ai grijă ca apa să nu fie fierbinte, pentru a evita deshidratarea. Șterge picioarele cu un prosop aspru, după care îndepărtează pielea îngroşată cu o piatră ponce sau cu o pilă specială. 

Pune-ți în mișcare picioarele

Primul nostru instinct când ajungem acasă după o zi lungă este să ne relaxăm, în timp ce stăm la televizor. Dar, picioarele noastre se pot relaxa foarte mult dacă le masăm. În timp ce o minge de tenis s-ar putea să nu ți se pară o idee bună pentru masarea picioarelor, acesta alungă senzația de durere și oboseală, ajutându-te să te relaxezi. Încearcă acest masaj și vei fi uimită de efectele lui!

Află ce spun tălpile picioarelor despre starea ta de sănătate!