Secretele de sănătate ascunse în lămâi

Știați că egiptenii antici credeau că mâncatul lămâilor sau băutul sucului de lămâi îi protejau în cazul mai multor feluri de otrăvuri, iar studii recente au confirmat această credința? Există o mulțime de beneficii ale lămâilor pentru sănătate cunoscute de sute de ani

23 nov. 2013, 21:19
Secretele de sănătate ascunse în lămâi

Printre acestea se număra efectele antibacteriene, antivirale și puterea de a îmbunătăți sistemul imunitar, dar și ajutorul pe care îl oferă în cazul în care o persoană vrea să slăbească datorită faptului că sucul de lămâie ajută sistemul digestiv și curată ficatul. Lămâile conțin o mulțime de substanțe benefice, precum acidul citric, calciu, magneziu, vitamină C, bioflavonoide, pectină și limonen care îmbunătățesc sistemul imunitar și luptă împotrivă infecțiilor.

Insa exista mult mai multe beneficii continute de aceste micute fructe galbene. Iata cateva dintre cele mai putin cunoscute. Indiferent ca le consumi sub forma de suc, bauturi, dressing etc profita de puterea naturala de vindecare a lamailor:

1. Lupta impotriva acneei

Lamaile contin acid citric care poate fi eficace impotriva acneei. Vitamina C, care se gaseste in citrice, este vitala pentru sanatatea pielii in vreme ce natura sa alcalina distruge unele tipuri de bacterii care cauzeaza acnee. Este recomandat ca primul lucru pe care il faci dimineata este sa bei un pahar de apa cu suc de lamaie. In plus, poti aplica suc proaspat de lamaie pe acnee si sa-l lasi pana a doua zi. Dimineata spala-te pe fata. S-ar putea ca sa ai o senzatie de usturime, insa aceasta va dispare imediat.

2. Alunga anxietatea

Studiile au aratat ca balsamul de lamaie are un efect calmant si prin urmare poate alunga oboseala, epuizarea, ameteala, anxietatea, nervozitatea si tensiunea. De asemenea, se crede ca inhalarea uleiului de ajuta la cresterea concentrarii si a vigilentei.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro