Secretul aluatului perfect pentru cele mai pufoase gogoși! Rețeta secretă a bunicii cu care vei face furori toamna aceasta

Gogoșile sunt unul dintre deserturile preferate ale românilor și asta pentru că gustul lor sublim le amintește de copilăria petrecută la bunici. Deși au o rețetă simplă, gogoșile nu sunt chiar așa de ușor de făcut pentru că nu toată lumea reușește să le facă la fel de pufoase precum le cele ale bunicii.

27 oct. 2023, 14:43
Secretul aluatului perfect pentru cele mai pufoase gogoși! Rețeta secretă a bunicii cu care vei face furori toamna aceasta
Secretul aluatului perfect pentru cele mai pufoase gogoși!

Secretul aluatului perfect pentru cele mai pufoase gogoși! Noi am descoperit care este secretul celor mai pufoase gogoși și ce trebuie să adaugi în aluat pentru a ieși perfecte.

Citește și Gogosi pufoase. Cele mai căutate reţete de gogoşi

Secretul aluatului perfect pentru cele mai pufoase gogoși!

Nu trebuie să îți faci griji că nu te vei descurca, tot ce trebuie să faci este să respecți indicațiile de mai jos, iar la final vei obține cele mai bune și pufoase gogoși pe care le-ai mâncat vreodată.

Ingrediente:

  • 500 grame făină
  • 150 grame iaurt
  • 50 mililitri lapte
  • 7 grame drojdie uscată sau 25 grame drojdie proaspătă
  • 50 grame zahăr
  • 60 grame unt
  • 2 gălbenușuri
  • coajă rasă de la o lămâie
  • ulei pentru prăjire
  • vârf de sare
  • zahăr pudră sau scorțișoară pentru pudrat

Mod de preparare: 

Pentru început, dizolvă într-un castron drojdia, împreună cu zahărul, în laptele călduț. Apoi lasă timp de 10 minute, compoziția să se activeze până când începe să se formeze spumă.

Pasul următor este să adaugi făina, gălbenușurile, untul topit și sarea în castron și amestecă totul până când ingredientele se combină și formează un aluat omogen.

Apoi, ia aluatul pentru gogoși și frământă-l cu mâna astfel încât să se lege cât mai bine și pune treptat untul topit. În continuare, trebuie să frămânți până când se încorporează untul și obții un aluat nelipicios, neted și ușor moale. Pentru acest pas poți folosi și robotul de bucătărie.

După ce ai terminat de frământat, acoperă castronul cu un prosop și lasă aluatul să dospească timp de aproximativ o oră, într-un loc cald, până când acesta își dublează volumul.

Întinde aluatul cu sucitorul pe masa presărată cu făină, iar pentru modelarea gogoșilor, decupează aluatul folosind o formă rotundă cu diametrul de 8 cm. Așază apoi bucățile decupate pe o tavă mare și acoperă-le cu folia alimentară întrucât mai trebuie lăsată la dospit timp de 15 minute.

În uleiul încins pune gogoșile formate, având grijă să nu suprapui gogoșile în tigaie. Prăjește gogoșile aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, până devin aurii și umflate.

Scoate gogoșile prăjite din tigaie și lasă-le să se scurgă pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

La final, după ce s-au răcit puțin, presară zahăr pudră pe deasupra gogoșilor și sunt gata de servit.

Citește și Rețetă de gogoși ca în filmele de la Hollywood! Cum să le prepari în câțiva pași simpli