Secretul celor mai sexy femei: Ce pantofi porţi, ca să atragi bărbaţii

Tocuri sau flats? Ce alegeti? In timp ce unele dintre noi preferam confortul inainte de toate, altele suntem gata de sacrificii serioase de dragul frumusetii si al modei.

13 feb. 2015, 14:50
Secretul celor mai sexy femei: Ce pantofi porţi, ca să atragi bărbaţii

Totusi, in ziua de azi, a fi o fashionista nu mai inseamna neaparat sa tanjesti dupa pantofi Loubotin cu tocuri de 12 cm. Multumita miscarii normcore, in ultimele luni fashionistele au renuntat la tocurile statement in favoarea pantofilor brogue, a ghetelor Chelsea sau a adidasilor cool.

Un lucru e cert: moda nu are prea mare legatura cu sexul opus. Adesea cele mai cool tendinte care pun fashionistele pe jar lasa rece pe majoritatea barbatilor. Totusi, daca esti genul care tanjeste dupa atentia sexului opus, ar trebui sa te gandesti la a schimba adidasii Nike pe o pereche de stiletto.

Un studiu francez publicat in jurnalul „Arhivele Comportamentului Sexual” a condus mai multe experimente separate pentru care femeile au purtat pantofi cu tocuri de diferite inaltimi (flats, 8 cm, 10 cm). Cu exceptia inaltimii tocurilor, fiecare femeie a fost imbracata exact la fel.

In primul experiment, femeile au abordat mai multi oameni pe strada cerandu-le sa participe intr-un sondaj despre egalitatea intre sexe. Rezultatul a fost socant: Femeile care au purtat cele mai inalte tocuri au primit cele mai multe raspunsuri din partea barbatilor cu varste intre 25 si 50 de ani. 83% dintre batbati s-au oprit si au fost de acord sa petreaca trei minute conversand, spre deosebire de 47% in cazul femeilor care au purtat balerini.

Citeşte mai mult pe ele.ro