Secretul din spatele butonului „Cancel” de la orice bancomat. Ce se întâmplă dacă îl apăsați de două ori consecutiv

V-a trecut prin minte până acum că butoanele de la bancomat pot avea și altă funcție decât cea pe care o cunoașteți? Butonul 'Cancel' de la bancomat ascunde un secret pe care îl cunosc doar programatorii.

07 apr. 2022, 12:36
Secretul din spatele butonului „Cancel” de la orice bancomat. Ce se întâmplă dacă îl apăsați de două ori consecutiv

Secretul din spatele butonului „Cancel” de la orice bancomat.

Avem multe coduri secrete de care nu știm. Spre exemplu, dacă apăsați butonul ‘Cancel’ de la bancomat de două ori consecutiv, acesta poate avea o funcție diferită față de cea a anulării unei operațiuni.

În acel moment orice tentativă de fraudă a hackerilor asupra cardului vostru bancar și contului va fi blocată. Furtul codului PIN nu va fi posibil dacă apăsați Cancel de două ori.

Nu este o certitudine, însă șansele ca skimmer-ul să poată trece și peste această operațiune a butonului ”cancel” sunt mici.

Citește și Ruşii iau cu asalt bancomatele, de teama unei prăbuşiri a rublei şi a unei crize de numerar

Cel mai sigur ar fi să folosiți bancomatele aflate în interiorul băncilor fiindcă astfel e imposibil de atașat un skimmer care să vă fure datele cardului. Dacă mergi, totuți, la un ATM de pe stradă, trage de slotul în care urmează să introduci cardul. Dacă ceva se desprinde, este mai bine să cauți un alt ATM de unde să retragi bani.

Ce e de făcut atunci când cardul rămâne blocat în bancomat

Se întâmplă foarte rar așa ceva, însă dacă, totuși, vă confruntați cu o astfel de situație, apelați la aceste metode simple ca să vă recuperați cardul:

1. Așteptați 10 minute până când bancomatul se resetează

2. Contactați banca sau instituția ce administrează bancomatul

Sunați la Serviciu Clienți și anunțați-i despre ce s-a întâmplat. Banca va trimite un responsabil din serviciu tehnic ce va recupera cardul dvs.

3. Identificați motivul pentru care cardul a rămas blocat

Bancomatul poate funcționa încet după ce a fost prelucrat de escroci. De asemenea, e posibil să fie defect mecanismul de eliminare a cardului. Uneori cardul este eliminat parțial și i se vede doar marginea.

Există și un specific regional, în unele țări trebuie să aștepți ceva mai mult timp până cardul este returnat de către bancomat. Cardul mai poate rămâne blocat dacă ați introdus codul PIN greșit de mai multe ori.

4. Rețineți locul și timpul când s-a blocat cardul.

Citește și Românii retrag banii din bancomate. Ce anunţ fac băncile: „Am înregistrat o creștere a cererii de numerar”