Secretul întineririi tenului tău

Un organism sănătos care funcționează corespunzător se reflectă la suprafața pielii tale. Dacă observi că ai pierdut din strălucirea pielii, alege să-ți accelerezi metabolismul adăugând în dietă aceste alimente.

28 iul. 2017, 06:19
Secretul întineririi tenului tău

Pielea este cel mai mare organ al corpului tău și are nevoie de o atenție deosebită. Motiv pentru care este necesar să ai o alimentație sănătoasă și să te hidratezi constant.

Nu sunt de neglijat nici ritualurile de înfrumusețare la care poți să apelezi pentru a menține pe o perioadă cât mai mare efectele obținute și pentru a nu lăsa vârsta să își pună brusc amprenta asupra tenului tău mai ales.
Feniculul accelerează metabolismul

O sursă bogată de fibre, potasiu, acid folic dar și vitamina B6, practic feniculul este un mix care odată ce ai început să îl consumi cu regularitate va contribui la accelerarea metabolismul prin eliminarea toxinelor din organism.

Feniculul îți poate fi de folos mai ales dacă te confrunți cu anemie, indigestie, constipație, un sistemu imunitar scăzut sau un ciclulu menstrual neregulat.
Supa de fenicul, secretul sănătății

Mai ales acum că vremea este destul de călduroasă, o supă sănătoasă, ușoară și plină de nutrimenți este soluția ideală pentru a te bucura de o schimbare benefică sănătății tale.

Astfel, poți să optezi pentru o supă cremă de fenicul la care să adaugi lămâie și să observi apoi îmbunătățirile aduse de acest truc.

Pentru a prepara această supă ai nevoie de 2 linguri de ulei de măsline, 1 ceapă mărunțită, 1 cățel de usturoi, 1 bulb de fenicul mărunțit, 2 litri de apă, 1 linguriță de sare, 1 ardei roșu mărunțit, coaja rasă de la o lămâie, coaja ș zeama de la o portocală și o mână de mărar tocat mărunțit.

Călește ceapa, usturoiul și feniculul în uleiul de măsline 5-6 minute, pănâ observi că legumele s-au înmuiat apoi adaugă apa, sarea, ardeiul, coaja de lămâie, de portocală și zeama ei aferentă. După ce supa începe să fiarbă mai las-o 45-50 de minute pe foc mic. La final adaugă mărarul mărunțit și bucură-te de gustul sănătății tale.
Remediu anticancerigen

Fenicului are în compoziţie sa o gamă largă de antioxidanţi, precum rutină, quercitină şi kaempferol, substanțe cu un puternic efect detoxificant care ajută la prevenirea formării tumorilor şi în același timp te vei menţine în formă. În plus, combinaţia unică de flavonoizi, alkaloizi şi fenoli inhibă tumorile, mai ales în cazul cancerului de sân şi de ficat.

Mai mult de atât feniculul are efect estrogenic, ajutând la ameliorarea durerilor premestruale şi stimulează creşterea sânilor. Astfel că poți alege să îl consumi sub orice formă dorești. Fie că este vorba de salată, supă, semințe, ceai, smoothie, important este să îl folosești cu moderație și să ai un stil de viață echilibrat.
Contraindicațiile consumului de fenicul

Această legumă trebuie consumată cu precautie de femeile însărcinate, dar și de către persoanele alergice la această planta. În cazul în care te confrunți cu probleme precum ulcer gastric, enterocolită, ulcer duodenal, este indicat să consumi cu precauție tinctura de fenicul deoarece aceasta conține și o cantitate de alcool. Nu consuma nici ceaiul de fenicul pe perioade lungi de timp deoarece există riscul de a reduce efectele anumitor antibiotice.

Află ce boli poți trata cu fenicul pe clicksanatate.ro.