Secretul longevităţii, dezvăluit de o femeie care a trăit 109 ani: „M-am ţinut departe de bărbaţi”

Jessie Gallan este una dintre cele mai longevive persoane din lume. A trăit 109 ani, iar înainte de a se stinge din viaţă, în martie 2015, a dezvăluit secretul care a ajutat-o să se bucure de viaţă până la acea vârstă.

30 mai 2021, 18:02
Secretul longevităţii, dezvăluit de o femeie care a trăit 109 ani: „M-am ţinut departe de bărbaţi”

Secretul longevităţii. Jessie a trăit în Scoţia, iar ultima parte a vieţii şi-a petrecut-o într-un azil. Cu puţin timp înainte de a se ridica la ceruri, bătrâna a făcut unele afirmaţii memorabile care vor rămâne mult timp în sufletele oamenilor.

Citeste si Irina Loghin dezvăluie secretul frumuseții. Ce băutură consumă artista în fiecare zi pentru a se menţine în formă

Secretul longevităţii: fără bărbaţi

În anul 2014, ea a declarat că a reușit să trăiască atât de mult deoarece s-a ținut departe de bărbați. Aceasta era de părere că bărbații îţi aduc mai multe probleme decât merită. Un alt secret despre care Jessie credea că a contribuit la longevitatea ei a fost consumul zilnic de terci de ovăz (porridge).

„Secretul meu pentru o viață lungă a fost să stau departe de bărbați. Aceștia aduc numai probleme. De asemenea, am avut grijă să fac multe exerciții și să mănânc în fiecare dimineață un bol cu terci cald de ovăz.

Mereu am muncit din greu și am avut locuri de muncă bune și am întâlnit oameni drăguți. Este uimitor să vezi cât de diferită este lumea acum, față de cea în care am crescut„, a declarat Jessie Gallan.

secretul longevităţii

O copilărie grea, dar fericită

Jessie Gallan s-a născut în anul 1906, în Kintore, Scoția. A locuit la o fermă alături de familia sa și a împărțit patul cu cei şase frați ai ei. La doar 13 ani, a decis să plece pe propriul drum şi să-şi câştige existenţa. Deși familia ei s-a confruntat mereu cu probleme financiare, copilăria ei a fost una foarte fericită.

secretul longevităţii

Jessie nu s-a căsătorit niciodată, a renunțat la studii și şi-a încercat norocul ca ospătăriță și cameristă. A lucrat în industria serviciilor foarte mult timp. La bătrânețe, s-a mutat într-un azil specializat în îngrijirea vârstnicilor bolnavi sau singuri.

Citeste si Lidia Fecioru a dezvăluit secretul. Iată ce trebuie să faci ca să ţi se împlinească orice dorinţă: Doar trebuie să foloseşti corect!

Acolo, Gallan participa la diverse activități și socializa cu cea mai bună prietenă a sa, Sarah Jane. Jessie Gallan a încetat din viață la vârsta de 109 ani, având familia alături.