Secretul mesei lungi de la întâlnirea Putin-Macron. Reuters: „Preşedintelui Franţei i-a fost frica să nu i se fure ADN-ul”

Negocierile dintre Vladimir Putin și Emmanuel Macron, de la Moscova, din 7 februarie, s-au desfăşurat la o masă de patru metri lungime, deoarece șeful francez a refuzat să facă un test rusesc pentru coronavirus, nedorind să-i fie "furat" ADN-ul, scrie Reuters.

11 feb. 2022, 09:06
Secretul mesei lungi de la întâlnirea Putin-Macron. Reuters: „Preşedintelui Franţei i-a fost frica să nu i se fure ADN-ul”

Surse apropiate liderului francez au declarat pentru Reuters că dacă Emmanuel Macron ar fi trecut testul PCR rusesc, i-ar fi permis să stea lângă Vladimir Putin.

Știam foarte bine că asta însemna fără strângere de mână și acea masă lungă. Dar nu puteam accepta ca ei să pună mâna pe ADN-ul președintelui„, a declarat una dintre surse, pentru Reuters, referindu-se la îngrijorările legate de securitate dacă liderul francez ar fi fost testat de medicii ruși.

Citeşte şi Vladimir Putin l-a aşteptat cu o cină specială pe Emmanuel Macron: supă cu cinci specii de peşte, carne de ren cu cartofi dulci şi mure şi sturion cu ptitim

Observatorii au fost surprinși de imaginile cu Macron și Putin stând la capetele opuse ale unei mese de 4 metri lungime pentru a discuta despre criza din Ucraina, unii experţi sugerând că Putin ar putea dori să trimită un mesaj diplomatic.

Dar, două surse care cunosc protocolul de sănătate al președintelui francez, au declarat pentru Reuters că Macron a avut de ales: fie să accepte un test PCR făcut de autoritățile ruse și să i se permită să se apropie de Putin, fie să refuze și să respecte apoi reguli de distanțare socială mai strictă.

Citeşte şi Daily Mail: Emmanuel Macron i-a făcut lui Vladimir Putin propuneri care nu sunt agreate de NATO