Secretul periculos al maşinilor puternice. Titi Aur dezvăluie problema pe care nu o observă nimeni VIDEO

Titi Aur, multiplul campion național de raliuri care a înființat Școala de Conducere Defensivă și Pilotaj "Titi Aur", a explicat ce înseamnă pericolul în ceea ce privește mașinile puternice.

21 ian. 2019, 07:48
Secretul periculos al maşinilor puternice. Titi Aur dezvăluie problema pe care nu o observă nimeni VIDEO

„Mai avem o problemă pe care nu o observă nimeni sau de care nimeni nu ține cont. Creșterea calității sau a performanței mașinii este un mare pericol. Mă refer la faptul că mașinile sunt din ce în ce mai sigure, au tot felul de sisteme foarte bune, pneuri etc și sunt din ce în ce mai silențioase, motiv pentru care nu îți dau senzația de viteză.

Citeşte şi Sfaturi despre cum să-i induci orgasmul garantat partenerei tale

Când mașina ajunge la o ușoară limită, te pune singură pe drum, adică intră sistemele în acțiune. Și atunci tu, nefiind suficient de pregătit la volan, nu rău-intenționat, nu teribilist, ai senzația că deja stăpânești mașina și crești viteza, crești ritmul. Stai mai aproape de mașina din față, intri în depășiri riscante, mergi cu viteză mai mare în condiții improprii”, a spus Titi Aur, potrivit dcnews.ro.

„Dacă, pe timpuri, ai condus Dacia 1310 sau ARO, la 40 – 50 – 60 km/h aveai deja senzația de viteză, acum această limită de senzație de viteză este dusă chiar la 120 km/h. O mașină modernă, cu cât este mai bună, cu atât îți dă senzația de viteză mai mică și atunci ești tentat să mergi mai tare. Fizica are o limită. Mașina te ajută până la un moment dat. O mașină bine dotată și cu multe sisteme te scoate dintr-o situație dacă ai trecut, față de limita de siguranță maximă, cu 5 – 10 – 20%. Dar dacă depășești cu mai mult de atât… atunci dezastrul este foarte mare”, a mai zis Titi Aur.