Secretul tinereţii fără bătrâneţe descoperit de cercetători. Ce trebuie să faci ca să nu îmbătrâneşti

Într-un studiu publicat în BMC Cell Biology, se arată că celulele corpului uman pot fi rejuvenate cu ajutorul unor substanțe chimice aflate în două alimente destul de îndrăgite de oameni.

15 ian. 2019, 06:32
Secretul tinereţii fără bătrâneţe descoperit de cercetători. Ce trebuie să faci ca să nu îmbătrâneşti

Studiul a fost realizat la Universitatile Exeter si Brighton din Marea Britanie. Lorna Harries, profesor de genetica moleculara la Universitatea Exeter, sefa echipei de cercetatori, si dr. Eva Latorre, cercetator asociat la aceeasi institutie, impreuna cu colegii lor au descoperit ca anumite tipuri de proteine devin inactive odata cu imbatranirea. Numai ca aceastea sunt reactivate de o substanta similara cu cele pe care le gasim in doua alimente pe care oamenii le indragesc. „Celulele nu doar ca intineresc, dar incep sa se divida, formand celule noi. E ca o magie. Am repetat experimentele de mai multe ori pentru a fi siguri. Celulele au intinerit. Este o cercetare cu foarte mult potential”, explica dr. Latorre.

Lorna Harries a adaugat ca aceasta substanta influenteaza ARN-ul celulelor si reactiveaza proteinele care determina divizarea acestora. „Este ca o reteta, poti avea chec cu vanilie sau chec cu ciocolata daca alegi sa pui ingredientul cacao”, a adaugat ea.

Substanta minune la care se refera cercetatorii britanici se numeste resveralogues si este foarte asemanatoare cu resveratrolul pe care il gasim in vinul rosu, ciocolata neagra, dar si in alune, struguri si cateva fructe de padure.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.