SECRETUL unor fotografii reuşite. Trucuri care te fac să arăţi mereu bine în poze

Nu toată lumea are norocul să fie fotogenică şi să arate mereu bine în poze, însă această problemă care îi face pe mulţi să se ferească de obiectivele aparatelor foto are o rezolvare.

09 mai 2013, 14:12
SECRETUL unor fotografii reuşite. Trucuri care te fac să arăţi mereu bine în poze

Persoanele care nu sunt deloc fotogenice pot înceta să refuze cu încăpăţânare să se lase pozate. Petra Guglielmetti, o bloggeriţă care s-a specializat pe probleme de frumuseţe, a adunat laolaltă mai multe trucuri care te pot ajuta să arăţi extraordinar în fotografii, chiar dacă nu eşti prieten/ă cu obiectivul camerei foto. Pentru a realiza acest „ghid al fotografiilor reuşite”, Petra Guglielmetti a strâns de la mai multe persoane din domeniu sfaturi la care nu te-ai fi gândit vreodată.

Iată trucurile care te vor ajuta să arăţi mereu bine în poze:

1. Scoate-ţi în evidenţă sprâncenele, închizându-le la culoare cu o nuanţă cu ajutorul unui creion dermatograf sau cu o pudră colorantă. Acest truc îţi evidenţia mai mult forma feţei şi va da echilibru machiajului.

2. Îmbracă-te isteţ atunci când ştii că vei fi undeva unde se vor face o mulţime de fotografii. Unele vestimentaţii, deşi arată grozav în realitate, nu ies tocmai bine în poze. O bluză care te face să arăţi mai suplă sau un blazer care să-ţi scoată în evidenţă trupul.

3. Dacă pozezi cu mâna în şold, ai grijă să orientezi cotul spre spate, ceea ce va face ca postura să pară naturală şi îţi va face braţele să arate mai tonifiate.

4. Creează unghiuri. Nu te uita niciodată direct în obiectiv, ci stai uşor într-o parte. De asemenea, nu trebuie să stai perfect drept la poză, ci poţi să îndoi un genunchi sau chiar să încrucişezi picioarele.

CITEŞTE ŞI: Secretele fotomodelelor: Cum să arăţi bine în poze

5. Dacă te apleci puţin spre aparat, cu capul uşor înainte, capul va părea mai mare şi se va crea iluzia unui corp mai mic.

6. Un zâmbet prea larg te poate face să arăţi puţin ciudat în poze, aşa că mare atenţie la expresia feţei. Cel mai bine este să „zâmbeşti” cu ochii, pe care poţi să-i mijeşti puţin, suficient cât să creezi o căutătură prietenoasă.

7. La capitolul machiaj, cel mai bine este să foloseşti un ruj lucios atunci când ai de gând să faci poze, pentru a avea o figură mai luminoasă în faţa obiectivului.

8. Evită o mină serioasă în fotografii. Foarte mulţi oameni pur şi simplu îngheaţă în faţa camerei şi chiar dacă încearcă să zâmbească tot ceea ce reuşesc să ofere este un rictus ciudat.