Secţia de procurori a CSM îi răspunde lui Ciolacu, după acuzele liderului PSD privind dosarul alegerilor de la sectorul 1: „Afirmaţiile de această natură crează presiune asupra procurorului”

Procurorii din CSM reacţionează, printr-un comunicat, după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că justiţia nu îşi face datoria în privinţa dosarului ăn care este implicat primarul sectorului 1, Clotilde Armand.

26 aug. 2021, 16:36
Secţia de procurori a CSM îi răspunde lui Ciolacu, după acuzele liderului PSD privind dosarul alegerilor de la sectorul 1: „Afirmaţiile de această natură crează presiune asupra procurorului”

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii consideră că afirmaţiile preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, în legătură cu soluţionarea dosarului privind alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei sunt de natură să creeze o „presiune” asupra procurorului care instrumentează acest caz.

Secţia pentru procurori a CSM precizează, joi, într-un comunicat transmis Agerpres, că a luat act „cu îngrijorare” de declaraţiile lui Marcel Ciolacu potrivit cărora „Justiţia nu îşi face datoria în privinţa primarului Sectorului 1” şi „nu mai are rost să mai aşteptăm de la vreun magistrat vreo decizie”.

„Afirmaţii de această natură, făcute de un om politic, în contextul existenţei unei anchete penale în desfăşurare pe rolul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, sunt de natură să afecteze procesul de soluţionare a dosarului, să creeze o presiune asupra procurorului care îl instrumentează în prezent şi să afecteze încrederea publicului în actul de justiţie, acreditându-se ideea existenţei unor interese politice în soluţionarea cauzei”, arată sursa citată.

Secţia reaminteşte apelurile repetate ale Consiliului Superior al Magistraturii privind necesitatea ponderării discursului public care vizează activitatea organelor judiciare, astfel încât să nu fie afectate independenţa, imparţialitatea şi autoritatea acestora.

Marcel Ciolacu anunţă acord cu Pro România şi ALDE: „Ne unim forţele, dacă justiţia nu îşi face datoria”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat miercuri seară că PSD va semna un „acord politic” cu mai multe formaţiuni care au participat la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei. El reclamă că „justiţia nu îşi face datoria şi nu îi cheamă măcar la audieri” pe primarul Clotilde Armand şi pe cei care sunt acuzaţi că ar fi fraudat alegerile pentru primăria acestui sector.

Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri seară, că Pro România, PPUSL şi ALDE se alătură demersului PSD de a strânge semnături în vederea organizării unui referendum de demitere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, el menţionând că aşteaptă răspuns în această privinţă din partea PER.

„Semnăm cu toţii un acord politic săptămâna aceasta să ne unim forţele pentru a strânge… dacă nimeni nu…. justiţia nu îşi face datoria şi nu îi cheamă măcar la audieri pe membrii familiei, pe angajaţii care mergeau prin clădirea Biroului Electoral de sector şi pe dânsa (pe primarul Clotilde Armand – n.r.), că nu are nicio imunitate”, a declarat Ciolacu, miercuri seară, la România Tv.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu despre proiectul România Educată: „Țara noastră are o rată de analfabetizare de două ori mai ridicată decât în U.E”