Secţie de poliţie din Olt, prădată de hoţi. Indivizii au ars toate dosarele penale

Un sediu de politie din județul Olt a fost spart de hoţi. Doi indivizi au furat lunea trecută mai multe dosare penale și le-au dat foc. Între timp, hoţii au fost prinşi şi arestaţi.

05 iul. 2022, 16:22
Secţie de poliţie din Olt, prădată de hoţi. Indivizii au ars toate dosarele penale

Doi bărbați au pătruns prin efracție, luna trecută, în sediul Postului de Poliție Priseaca, judeţul Olt, de unde au sustras mai multe bunuri și documente, pe care ulterior le-au ars. Spargerea a fost descoperită a doua zi, dimineață, când polițiștii au revenit la serviciu.

„În dimineața zilei de 26 iunie 2022, polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Perieți, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 25/26 iunie, în intervalul orar 22:30 – 03.00, perioadă în care polițiștii s-au aflat în desfășurarea activităților specifice de serviciu, pe raza de competență, persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracție, în sediul Postului de Poliție Priseaca, de unde ar fi sustras mai multe obiecte și înscrisuri.

Menționăm faptul că, la data de 25 iunie, ora 22.30, Postul de Poliție a fost a închis și asigurat inclusiv cu grilaje metalice, la plecarea agenților de poliție în desfășurarea atribuțiilor de serviciu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Claudiu Șerban, citat de olt-alert.ro.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru furt calificat și sustragere sau distrugere de obiecte și înscrisuri, aflat în directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. În aceeași zi, persoanele bănuite de faptă au fost identificate și reținute. Este vorba despre doi bărbați, cu vârstele de 27 și 46 de ani.

În 28 iunie, față de cei doi bărbați, Judecătoria Slatina a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina și a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.