Secţie nouă de terapie intensivă la Spitalul Universitar, la standarde europene VIDEO

În mai puţin de trei luni, secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar din Capitală a fost "resuscitată". Investiţia se ridică la 850.000 de euro, bani asiguraţi de Ministerul Sănătăţii. Totuşi, până ce secţia va deveni complet funcţională va mai dura. Mai este nevoie de paturi şi de personal.

16 feb. 2013, 18:24
Secţie nouă de terapie intensivă la Spitalul Universitar, la standarde europene VIDEO

Dintr-o zonă insalubră, în mai puţin de trei luni, aripa s-a transformat într-o secţie de Anestezie Terapie Intensivă la standarde europene.

Totuşi, va mai dura până când pacineţii vor beneficia de această secţie. Mai este nevoie de 28 de paturi, de câteva monitoare, dar şi de 24 de asistenţi medicali.

„Pot să intre cu un pat, cu două paturi. Paturile pe care le-au avut nu mai au roţi. Sunt nişte paturi nefuncţionale.  Este un spaţiu terminat, dar care nu poate fi funcţional pentru că mai trebuie un plus de investiţie”, a declarat Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă.

În aceeaşi situaţie se regăsesc şi bucătăria şi spălătoria spitalului. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, promite că va da banii.

„Aştept aprobarea, publicarea legii bugetului în Monitorul Oficial şi după aceea, din micile resurse pe care le mai avem la nivelul ministerului, cu prioritate, vom finanţa acest necesar minim”, a declarat Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii.

Investiţia totală în noua secţie a spitalului se ridică la circa 850.000 de euo, bani asiguraţi de Ministerul Sănătăţii.