SED LEX protestează pe 1 septembrie, în semn de solidaritate cu sindicaliştii de la ROMATSA

Sed Lex anunță proteste pe 1 septembrie, în semn de solidaritate cu sindicaliștii de la ROMATSA. La aceste proteste vor participa aproximativ 85.000 de oameni.

26 aug. 2015, 09:11
SED LEX protestează pe 1 septembrie, în semn de solidaritate cu sindicaliştii de la ROMATSA

Decizia vine ca urmare a numirii în funcție a lui Aurel Stanciu, fost manager ROMATSA, în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Transportului.

Totodată, cei de la ROMATSA participă zilele acestea la discuții cu ministrul Transporturilor, aceștia fiind nemulțumiți de salarizare, dar și de managementul defectuos.

„Este clar că un om pe care îl pui politic acolo, apoi îl pui secretar de stat (n.r. Aurel Stanciu). Eu nu cred că l-a luat prin surprindere (n.r. numirea în funcția de secretar de stat). Eu cred că a fost o decizie politică și nu a fost luat prin surprindere”, a declarat Vasile Marica, președinte Sed Lex, la B1.

Acesta a subliniat că salarizarea proastă, dar și încercarea permanentă de intimidare sunt printre problemele principale cu care trebuie să se confrunte.

„Dacă oamenii sunt hotărâți (n.r. sindicaliștuii de la ROMATSA) și știu ceea ce vor, vom face grevă generală și noi îi susținem. Acum este evident că această instituție este politizată. Este clar acum că oamenii ăștia pun oameni în funcție politic”, a mai spus acesta.

Sindicaliștii au precizat că vor declanșa greva generală la nivelul ROMATSA din 1 septembrie ora 11.00.