„Sed Lex” va stabili în 9 septembrie calendarul acţiunilor de protest privind legea salarizării

Consiliul Unional al Alianței "Sed Lex" va stabili în 9 septembrie calendarul acțiunilor de protest pentru susținerea revendicărilor referitoare la legea salarizării.

01 sept. 2015, 08:40
„Sed Lex” va stabili în 9 septembrie calendarul acţiunilor de protest privind legea salarizării

„În data de 9 septembrie 2015, va avea loc Consiliul Unional al Alianței „Sed Lex”, la care vor participa toți reprezentanții federațiilor membre, prilej cu care vom stabili calendarul acțiunilor de protest pentru susținerea revendicărilor Alianței „Sed Lex” referitoare la legea salarizării”, se menționează în comunicat.

La finalul lunii trecute, „Sed Lex” anunțase că în 9 septembrie va fi stabilită data când va fi declanșată greva generală în administrația publică, în vederea obținerii unei creșteri salariale de cel puțin 30%.

Potrivit sursei citate, Biroul Executiv al Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex„, reunit în ședință extraordinară, a hotărât încetarea declanșării acțiunilor de protest anunțate pentru data de 1 septembrie 2015, în sprijinul grevei generale organizate de salariații ROMATSA. Salariații au renunțat la acțiunea programată pentru marți, în urma negocierilor purtate.