Sediile televiziunii şi radioului Hamas din oraşul Gaza, bombardate de aviaţia israeliană

Avioane israeliene au bombardat staţiile de televiziune şi de radio ale Hamas din oraşul Gaza, fără să se înregistreze însă victime, potrivit martorilor, relatează marţi agenţia turcă de presă Anadolu.

29 iul. 2014, 11:19
Sediile televiziunii şi radioului Hamas din oraşul Gaza, bombardate de aviaţia israeliană

Un atac a vizat sediul canalului de televiziune prin satelit Al-Aqsa din cartierul Nasr, în vestul oraşului Gaza, distrugând total clădirea şi avariind casele situate în apropiere.

Un alt raid a vizat birourile staţiei de radio Al-Aqsa din clădirea turn Al-Shorouk, în vestul oraşului, provocând întreruperea funcţionării staţiei.

Anadolu precizează că nu este prima dată când aviaţia militară israeliană atacă sediile media din Gaza aparţinând Hamas. În 2008 a fost bombardat sediul televiziunii Al-Aqsa. În 2010, doi dintre cameramanii canalului au fost ucişi într-un raid aerian israelian împotriva vehiculului lor, informează Agerpres.

De la lansarea operaţiunii israeliene Protective Edge pe 8 iulie, Fâşia Gaza este supusă unor bombardamente feroce ale aviaţiei şi artileriei în scopul opririi atacurilor cu rachete lansate dinspre teritoriul palestinian asupra Israelului.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, peste 1.100 de palestinieni au fost ucişi şi alţi peste 6.500 răniţi.

De partea israeliană, 48 de militari au murit, precum şi trei civili, de la declanşarea ofensivei, cea de-a treia mare operaţiune a Israelului din ultimii şase ani în Fâşia Gaza, dens populată, cu circa 1,8 milioane de locuitori.

La operaţiunea israeliană din 2008-2009, denumită ”Cast Lead” şi care a durat trei săptămâni, peste 1.500 de palestinieni au fost ucişi.