Consiliul General a tăiat 600 de milioane de lei din bugetul Capitalei UPDATE

Publicat: Miercuri, 26 Iunie 2019 08:06 // Actualizat: Miercuri, 26 Iunie 2019 23:28 // Sursa: romaniatv.net

Consiliul General al Capitalei a tăiat peste 600 de milioane de lei din bugetul Capitalei în şedinţa de miercuri. cele mai mari tăieri au fost la subvenția pentru căldură și la cultură/spectacole.

UPDATE Reducerea cea mai semnificativă apare la capitolul 'Energie termică', subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif urmând să fie diminuate cu circa 300 de milioane de lei, de la un total de 800 de milioane.

Cheltuielile de personal urmează să fie diminuate cu 20 de milioane de lei, ajungând la 140 de milioane de lei.

Bugetul destinat capitolului 'Cultură, recreere şi religie' se diminuează cu circa 90 de milioane de lei.

Din cele 30 de milioane de lei pentru refacerea şi modernizarea patinoarului artificial ''Mihai Flamaropol'' vor rămâne 10 milioane în urma rectificării, iar pentru restaurarea şi punerea în valoare a Palatului Voievodal Curtea Veche vor rămâne în acest an trei milioane de lei, din totalul de 15 milioane prevăzut iniţial.

Totodată, în ceea ce priveşte o serie de instituţii subordonate CGMB, Biblioteca Metropolitană va avea un buget diminuat cu 1,7 milioane lei (de la 18 milioane). Mai multe teatre din Capitală vor suferi tăieri de bugete cuprinse între 300.000 - 550.000 de lei.

Bugetul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti va fi redus cu 3,4 milioane lei, ajungând la 65,9 milioane.

Bugetul Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic se va reduce cu 16 milioane lei, ajungând la 164 milioane.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti va avea o suplimentare de 51,5 milioane lei a bugetului (de la 441 milioane lei), dintre care 25 de milioane pentru construcţii, iar 22 de milioane pentru maşini, echipamente şi mijloace de transport.

Lucrările de consolidare, reabilitare, extindere şi restaurare în cazul faţadei pentru imobilul din Bd. Regina Elisabeta nr. 29-31 vor fi diminuate pentru acest an cu 10 milioane de lei, ajungând la 11,7 milioane lei.

Se vor tăia aproape în totalitate sumele pentru construcţia sau extinderea a patru grădiniţe în sectorul 2, a două after school-uri în sectorul 5 şi se vor înjumătăţi sumele pentru construirea a cinci complexuri multifuncţionale pentru activităţi didactice şi sport în sectorul 3.

Se mai taie 11 milioane de lei din totalul de 12 milioane prevăzut pentru studiul de fezabilitate al Spitalului Metropolitan.

______

UPDATE "Constituirea bugetului capitalei a ţinut cont strict de bugetul de stat. Ministerul Finanţelor a diminuat cu 25% bugetul Capitalei, prin urmare cheltuielile au trebuit să fie reduse. (...) Principala preocupare a mea este continuitatea serviciilor publice către bucureşteni: transport public, termoficare, spitale. Toate ştirile care vorbeau despre tăieri la şcoli, la transportul public, spitale nu erau adevărate. Bugetul sănătăţii creşte, bugetul pentru subvenţia pentru termoficare creşte", a firmat Gabriela Firea în şedinţa CGMB.

Edilul a spus că este vorba despre o prioritizare a cheltuielilor pentru celelalte insrtituţii din subordinea municipalităţii.

"Este adevărat, a trebuit să prioritizăm cheltuielile pentru celelalte instituţii, dar nu cele care ar bloca oraşul", a susţinut Firea.

De asemenea, ea a susţinut că proiectul aflat pe ordinea de zi şi care vizează măsurile împotriva celor care parchează neregulamentar are în vedere doar situaţiile în care se blochează căile de acces de urgenţă.

"Nu ne propunem să ne transformăm în hingherii parcaţi neregulamentar. E un proiect care ajută la disciplina în trafic, în sensul deblocării căilor de acces în situaţiile în care conducătorii unor autoturisme şi-au lăsat maşinile în faţa spitalelor, creşelor sau pe linia de tramvai. Pentru autoturismele parcate neregulamentar dar care nu blochează căile de acces de urgenţă, se va gândi un sistem de sancţionare împreună cu Brigada Rutieră", a afirmat Firea.

Ştirea iniţială:

Consilierii municipali s-au întrunit miercuri, de la ora 11,00, într-o şedinţă pe a cărei ordine de zi figurează 88 de proiecte de hotărâre, printre care se numără şi cel referitor la diminuarea bugetului municipiului Bucureşti pe anul 2019 cu 608 milioane lei.

Conform proiectului de rectificare bugetară, reducerea cea mai semnificativă apare la capitolul ''Energie termică'', subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif urmând să fie diminuate cu 300 de milioane de lei, de la un total de 800 de milioane.

* Bugetele a 19 companii municipale, totalizând peste un miliard de lei, vor fi din nou supuse dezbaterii miercuri, după ce în şedinţa din 30 mai au fost respinse. Dintre cele 19 companii, cele mai importante bugete sunt prevăzute la: Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje (343,6 milioane lei), Compania Municipală Consolidări (214,7 milioane lei) şi Compania Managementul Traficului (100,9 milioane lei).

* De asemenea, pe ordinea de zi sunt patru proiecte care vizează confirmarea hotărârilor de înfiinţare a: Companiei Municipale Consolidări SA, Companiei Municipale Eco Igienizare Bucureşti SA, Companiei Municipale Iluminat Public Bucureşti SA, Companiei Municipale Parking Bucureşti SA şi de delegare a gestiunii serviciului public privind parcajele aparţinând domeniului public şi privat al Municipiului Bucureşti către Compania Municipală Parking Bucureşti SA, precum şi de modificare şi completare a Contractului de delegare a gestiunii serviciului public privind parcajele aparţinând domeniului public şi privat al Municipiului Bucureşti.

* Consilierii generali vor decide şi referitor la un proiect privind majorarea capitalului social al Societăţii de Transport Bucureşti prin aportul în natură al unui teren de circa 34.700 mp, unde se află Depoul Victoria, şi relocarea activităţii Depoului Victoria pe amplasamentul actualului Depou Titan.

* Consilierii municipali vor dezbate un proiect de hotărâre privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionare neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti.

* Un alt proiect vizează tarifele de exploatare a parcajelor publice de utilitate generală din municipiul Bucureşti, precum şi zonificarea de aplicare a acestora. "Noul proiect de hotărâre stabileşte proceduri mai eficiente de administrare a parcajelor publice de utilitate generală, cu moduri de încasare a tarifelor de exploatare ce acoperă toate necesităţile utilizatorilor", prevede expunerea de motive a proiectului.

* CGMB are în atenţie şi un proiect de hotărâre privind posibilitatea ca bucureştenii să împrumute trotinete electrice pentru o perioadă scurtă de timp. Proiectul menţionează că urmează să fie aprobat un acord de cooperare între Municipiul Bucureşti şi WOLF-E RIDES SRL legat de implementarea unui proiect-pilot de transport alternativ de tipul Electric Scooter Sharing.

* Un alt proiect stipulează declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele de pe amplasamentul lucrării privind supralărgirea unor tronsoane din şoseaua Berceni. Este menţionată ca justă despăgubire pentru suprafeţele de teren şi construcţiile expropriate suma de 5.870.614,74 lei.

* CGMB va decide şi cu privire la un proiect referitor la refacerea căii de rulare a tramvaielor în intersecţia dintre şoselele Petricani şi Fabrica de Glucoză, costul fiind peste 4 milioane de lei.

* Pe ordinea de zi figurează două proiecte privind două hale de ITP. Pentru "Amenajare hală destinată efectuării ITP autobuze la autobaza Alexandria", valoarea totală cu TVA a investiţiei se ridică la aproape 2,4 milioane de lei. Pentru "Extindere şi amenajare hală destinată efectuării ITP la autovehiculele articulate cu lungimea de 18 m, bd. Theodor Pallady, nr. 64, sector 3, Bucureşti (Autobaza Titan)", valoarea totală cu TVA a investiţiei depăşeşte peste 5,8 milioane lei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
buget Bucuresti sedinţă CGMB
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
29 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H