Şedinţa Comisiei de revizuire a Constituţiei, amânată din cauza condiţiilor meteo

Şedinţa Comisiei de revizuire a Constituţiei programată pentru luni a fost amânată pentru data de 3 februarie, din cauza condiţiilor meteorologice.

26 ian. 2014, 15:15
Şedinţa Comisiei de revizuire a Constituţiei, amânată din cauza condiţiilor meteo

Senatorul PSD Ion Chelaru a precizat că la nivelul biroului Comisiei de revizuire a Constituţiei s-a decis amânarea reuniunii de luni, care ar fi trebuit să aibă loc la ora 13.00, pentru data de 3 februarie, de la ora 11.00.

„Estimăm că forma amendată a proiectului de revizuire a Constituţiei o vom finaliza în câteva zile, începând cu data de 3 februarie, pentru ca apoi să o înaintăm Curţii Constituţionale şi Comisiei de la Veneţia”, a mai precizat Chelaru.

În şedinţa de luni a Comisiei de revizuire a Constituţiei urmau să fie analizate amendamentele care au reieşit din observaţiile Comisiei de la Veneţia şi ale Consiliului Legislativ. Documentul de 120 de pagini cuprinde punctual modificările la care membrii Comisiei de revizuire ar putea renunţa ori care trebuie rediscutate, scrie Mediafax.

Unele din prevederile iniţiale din proiectul de revizuire a Constituţiei urmează să fie rediscutate, amendate sau chiar eliminate în urma observaţiilor Comisiei de la Veneţia şi Consiliului Legislativ, în unele cazuri fiind vorba despre elemente esenţiale, potrivit documentului.