Şedinţa Comitetului Executiv al PSD, în care se discuta "amnistia şi graţierea", se amână. Se aşteaptă anunţul lui Dragnea

Publicat: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018 22:45 // Actualizat: Duminică, 16 Decembrie 2018 06:39 // Sursa: romaniatv.net

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, afirmă că, duminică, la Consiliul Naţional al social-democraţilor, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, va transmite "un mesaj extrem de important, care va crea foarte multe ecouri". Între timp, cealaltă întrunire a PSD, a Comitetului Executiv, a fost amânată.

Consiliul Naţional al PSD se reuneşte, duminică, la Palatul Parlamentului. Pe de altă parte, surse din PSD au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că, cel mai probabil, liderii județeni ai partidului nu se vor mai reuni, duminică, în ședința Comitetului Executiv în care ar fi trebuit să se discute despre amnistie și grațiere, astfel că va avea loc o singură şedinţă.

Potrivit surselor citate, o ședință CExN ar fi trebuit să aibă loc duminică, la Parlament, la ora 15.00, înainte de Consiliul Național al PSD de la ora 16.00. La ședință ar fi urmat să participe și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Până la ora transmiterii acestei știri nu s-a stabilit o nouă dată pentru ședința CExN.

Liderul PSD Sector 1, primarul Dan Tudorache, spunea vineri că în ședința CExN de duminică „se va veni cu o propunere" legată de amnistie și grațiere și a apreciat că discuțiile trebuie să fie pe OUG, nu lege.

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, afirmă că, duminică, la Consiliul Naţional al social-democraţilor, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, va transmite "un mesaj extrem de important, care va crea foarte multe ecouri".

"Cel mai important lucru la acest Consiliu Naţional va fi mesajul către ţară, către români, pe care îl va transmite preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Şi îi sfătuiesc pe toţi să fie foarte atenţi la acest mesaj, va crea foarte multe ecouri, va fi extrem de important. Şi, în primul rând, membrii noştri de partid, simpatizanţii şi electoratul nostru aşteaptă în mod clar acest mesaj", a declarat Codrin Ştefănescu, vineri, pentru AGERPRES.

Potrivit secretarului general al formaţiunii, Consiliul Naţional al PSD va începe la ora 16,00 şi va avea loc la Palatul Parlamentului.

"Se constituie Consiliul Naţional după noul statut al partidului, format din parlamentari, senatori, deputaţi, miniştri, preşedinţii consiliilor judeţene, primarii municipiilor reşedinţă de judeţ, primarii marilor oraşe, câte trei primari din principalele comune din fiecare judeţ, liderul Ligii Aleşilor Locali judeţeni, europarlamentari, preşedinţi de organizaţii judeţene care nu sunt nici miniştri, nici parlamentari", a precizat el.

De asemenea, vor fi constituite şi Departamentele PSD, "în număr de 24, în oglindă cu ministerele din Guvernul României".

"Departamentele Consiliului Naţional se vor întruni săptămânal şi tot săptămânal va avea loc şedinţa şefilor departamentelor cu preşedintele Consiliului Naţional, în funcţie de temele de actualitate din ţară. Departamentele vor fi constituite şi la nivel teritorial, vor fi formate din cei mai buni specialişti, cele mai bune cadre pe care PSD le are în toate domeniile de activitate: economic, sănătate, educaţie, transporturi, turism şi aşa mai departe. În cadrul acestor şedinţe se va discuta inclusiv despre probleme ridicate de societatea civilă, de sindicate, de patronate, cu posibilităţi de modificare a unor legi, de completare sau de a se crea noi iniţiative în domeniu, care să uşureze viaţa românilor. Vor avea loc dezbateri pe aceste teme, unele în prezenţa mass-media", a completat Codrin Ştefănescu.

Preşedintele Consiliului Naţional va fi ales la reuniunea de duminică. "Mihai Fifor este singurul candidat în momentul de faţă şi este, deja, votat în Comitetul Executiv al partidului ca preşedinte interimar până când va fi validat în Consiliul Naţional", a reamintit Codrin Ştefănescu.

Întrebat dacă la Consiliul Naţional sau la Comitetul Executiv al PSD ar urma să fie discutată şi oportunitatea unei ordonanţe pe amnistie şi graţiere, secretarul general al social-democraţilor a spus: "La CEx discuţiile sunt libere, în CEx orice preşedinte de organizaţie poate ridica orice chestiune, pot ridica şi mai mulţi aceeaşi chestiune".

"E o problemă ridicată de mai mulţi preşedinţi de organizaţii de-a lungul timpului. Nu am hotărât dacă facem CEx înaintea Consiliului Naţional şi, dacă o să facem, o să avem o ordine de zi pe care o să o anunţăm", a precizat Codrin Ştefănescu, subliniind că "nu este hotărât" până în acest moment un Comitet Executiv înaintea CN. "Nu este hotărât, am vorbit despre Consiliul Naţional", a punctat el. 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comitet executiv PSD Comitet National PSD PSD
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 dec 09:59
Răspunde | Votează email 0 email
maria
m-a stresat cineva aseara ca a zis ca cineva si-a mancat nevasta cu ura si m-am trezit din somn ca nu mai respiram aproape si cu dureri mari de inima si in jurul ei.
1
EUR
4.7287
RON
21 Jun
noapte 19 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H