Şedinţa CSM pentru validarea Adinei Florea la şefia Secţiei speciale pentru magistraţi, amânată a patra oară din lipsă de cvorum

Publicat: Miercuri, 03 Iulie 2019 09:16 // Actualizat: Miercuri, 03 Iulie 2019 09:16 // Sursa: romaniatv.net

Şedinţa plenului CSM pentru validarea concursului la care Adina Florea a câştigat şefia Secţiei specialepentru magistraţi a fost amânată miercuri pentru a patra oară, din lipsă de cvorum. Ana Birchall, ministrul Justiţiei, s-a declarat nemulţumită de situaţie.

Şedinţa CSM pentru validarea concursului de ocupare a funcţiilor de conducere la Secţia de Investigare a Infracţiunior din Justiţie s-a amânat miercuri pentru a patra oară, din lipsă de cvorum.

Lia Savonea, preşedintele CSM, a anunţat la câteva minute după intrarea în sală că nu există cvorum şi a propus închiderea şedinţei. Savonea le-a propus membrilor CSM să-şi contureze o opinie în legătură cu situaţia creată.

Ana Birchall, ministrul Justiţiei, s-a declarat nemulţumită de modul în care sunt convocate şedinţele plenului. Ea a spus că are un program extrem de încărcat miercuri şi a fost convocată la această şedinţă în cursul zilei de luni, la ora 16.11.

”Aşa cum v-am spus, majoritatea actelor normative care intră în şedinţa de guvern trebuie semnate sau contrasemnate şi de ministrul Justiţiei, deci pentru mine zilele în care sunt şedinţe de guvern sunt foarte foarte dificile. Eu cred că acest mod de a înţelege dialogul nu ştiu dacă este cu adevărat productiv, dar, din punctul meu de vedere, ministrul Justiţiei va continua să facă eforturi să fie un partener de dialog transparent, instituţional”, a declarat Ana Birchall la sosirea la sediul CSM.

Întrebată dacă va lua în calcul desfiinţarea Secţiei speciale, în cazul în care boicotul membrilor CSM continuă, Birchall a spus: ”Eu nu vreau să iau partea nimănui, dar, din punctul meu de vedere, rolul important în a debloca această situaţie îi revine preşedintelui CSM. Până la urmă este responsabilitatea preşedintelui CSM să caute o cale de consens, o cale de dialog şi, dacă luni la ora 16.11 primesc o invitaţie şi bănuiesc că toţi au primit această invitaţie judecaţi dumneavoastră dacă a fost respectată procedura”.

Plenul CSM era aşteptat să valideze rezultatele concursului pentru conducerea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, la care adjunctul secţiei, Adina Florea, s-a situat pe primul loc.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Adina Florea Ana Birchall cvorum sedinta csm Lia Savonea sedinta CSM
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H