Şedinţa de Guvern a fost amânată cu două ore, pentru ordonanţa de urgenţă TV

Ședința de guvern de miercuri s-a amânat cu două ore și jumătate deoarece Ministerul Justiției nu a întocmit încă avizele pentru o ordonanță de urgență care ar urma să fie dezbătută.

10 iun. 2015, 09:44
Şedinţa de Guvern a fost amânată cu două ore, pentru ordonanţa de urgenţă TV

Sursele citate de Agerpres susțin că este vorba de o ordonanță care ar permite ca emisia terestră a serviciilor publice și private de televiziune în sistem analogic să continue, temporar, până la 31 decembrie 2016.

Prevederile OUG au fost elaborate în contextul în care, pe 17 iunie 2015, trebuie oprită transmisia analogică în România.

Reprezentanţi ai companiilor de telecomunicaţii au cerut Guvernului să respingă proiectul care prevede crearea unui Fond Audiovizual din bani de la distribuitorii de programe TV, precizând că este necesară o evaluare mai riguroasă a impactului său şi consultarea mediului de afaceri.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a avizat favorabil, în şedinţa de marţi, un proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului (OUG), care prevede crearea unui Fond Audiovizual din bani de la cablişti şi, totodată, permite ca emisia terestră a serviciilor publice şi private de televiziune în sistem analogic să poată continua până în 2016.

Acest proiect de OUG a fost avizat favorabil, cu observaţii, în şedinţa de marţi a CNA, votul Consiliului fiind însă unul consultativ.

CNA a avizat proiectul de OUG cu Fondul Audiovizual, care ar urma să fie discutat, miercuri, de Executiv