PSD: „Iohannis poate pune capăt imediat crizei politice prin solicitarea demisiei premierului Cîțu”

Biroul Politic Național al Partidului Social Democrat s-a reunit marți, la sediul central al PSD, pentru a discuta despre acţiunile viitoare ale social-democraţilor în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR pentru înlăturarea Guvernului Cîţu.

07 sept. 2021, 12:08
PSD: „Iohannis poate pune capăt imediat crizei politice prin solicitarea demisiei premierului Cîțu”

Şedinţă de urgenţă la PSD după a patra încercare eşuată de stabilire a calendarului moţiunii de cenzură a USR PLUS – AUR. Social-democraţii au boicotat şi marţi dimineaţă şedinţa Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului în care se discuta despre moţiunea de cenzură.

PSD consideră că soluția cea mai rapidă de încetare a crizei politice și guvernamentale este ca „președintele Klaus Iohannis să își exercite rolul constituțional de mediator și să solicite demisia urgentă a prim-ministrului Florin Cîțu”. „O astfel de intervenție din partea președintelui ar pune capăt imediat conflictului politic care afectează grav România”, avertizează PSD.

„Este inacceptabil ca economia României să fie paralizată, iar cetățenii să se afunde în sărăcie din cauza unei singure persoane, care se încăpățânează să se agațe de funcția de șef al Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis este direct răspunzător de eșecul „Guvernului Său”, întrucât a girat personal numirea lui Cîțu în funcția de premier și a agreat participarea USR-PLUS la guvernare, alături de PNL și UDMR, într-o Coaliție a Pierzătorilor în alegeri. Toate aceste partide sunt vinovate în egală măsură de catastrofa economică și socială pe care o vedem în prezent în România.

Prin urmare, președintele Iohannis are obligația să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia a premierului Cîțu, iar apoi să convoace la consultări toate partidele parlamentare în vederea instalării unui guvern legitim, în cel mai scurt timp”, a transmis PSD într-un comunicat de presă transmis înaintea BPN.

Citeşte şi: Cătălin Drulă îl desfiinţează pe premierul Cîţu după ce a demisionat de la Ministerul Transporturilor: Florine, România nu te mai vrea! Terminat politic! Premier toxic!

Preşedintele PNL Ludovic Orban, care este şi preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat, marţi, că va comunica Guvernului Cîţu depunerea moţiunii de cenzură, după şedinţa Birourilor Permanente Reunite. Liderul PNL a avertizat că nederularea procedurii moţiunii de cenzură înseamnă încălcarea Constituţiei.

„Nederularea procedurii moţiunii de cenzură, conform acestor pasaje din motivarea deciziei CCR, înseamnă încălcarea principiului constituţional al statului de drept. Preşedintele Senatului, în cursul unei proceduri de angajare a răspunderii la care s-a depus o moţiune de cenzură, a refuzat să exercite atribuţiile de convocare.

Ca preşedinte al Camerei Deputaţilor am obligaţia să respect Constituţia şi legile ţării, deciziile CCR. Ca atare, derularea calendarului moţiunii de cenzură este obligatorie pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituţiei şi încălcarea principiului constituţional al statului de drept.

Astăzi voi comunica Guvernului, imediat după şedinţă, moţiunea de cenzură”, a declarat Ludovic Orban, marţi, la Camera Deputaţilor.

Citeşte şi: Miniștrii USR PLUS şi-au depus demisiile din Guvern. Dan Barna: „Mergem mai departe”. Cine va prelua interimatele

 


loading...