Ședință de urgență la Guvern. Nicolae Ciucă i-a chemat pe noii miniștri la discuții

E ședință de urgență la ceas de seară în Guvern. Nicolae Ciucă i-a chemat pe noii miniștri la Palatul Victoria pentru a purta noi discuții.

22 nov. 2021, 18:33
Ședință de urgență la Guvern. Nicolae Ciucă i-a chemat pe noii miniștri la discuții

Ședință de urgență la Guvern. Întrevederea va avea loc luni seară, iar anunțul a venit la scurt timp după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat într-o conferință de presă portofoliile ministerelor pe care le va conduce în noul guvern.

Ședință de urgență la Guvern. Nicolae Ciucă i-a chemat pe noii miniștri la discuții

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, luni la Palatul Cotroceni, de la ora 14.00, o declaraţie de presă, informează Administraţia Prezidenţială. Şeful statului a avut consultări cu partidele în vederea desemnării premierului.

Nicolae Ciucă a fost desemnat luni de preşedintele Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru. Şeful statului a arătat că această propunere a venit din partea PNL, PSD, UDMR şi a minorităţilor naţionale. Decretul privind desemnarea lui Nicolae Ciucă în calitatea de candidat la funcţia de prim-ministru a fost publicat, luni, în Monitorul Oficial.

„S-a încheiat sesiunea de consultări convocată cu partidele. Am constat că în Parlament s-a format o majoritate solidă compusă di PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților. Această majoritate mi-a propus un nume de premier. Îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma noul guvern”, a spus Klaus Iohannis.

Premierul desmnat Nicolae Ciucă a avut, la rândul său, o scurtă declaraţie.

„Am lucrat cu partidele să putem să agregăm un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă în Parlament. astfe încât să putem realiza un guvern care să asigure stabilitatea țării și soluții pentru efectele produse de pandemie, criza energetică, să avem un program guvernamental care să pună în aplicare deciziile nesare pentru implementarea PNRR.”, a spus Ciucă.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat oficial lista miniștrilor PSD validați de conducerea partidului.

„Am să vă citesc numele pentru fiecare minister”, a spus Marcel Ciolacu:

Ministerul Finanțelor – Adrian Câciu

Ministerul Apărării Naționale – Vasile Dîncu

Ministerul Economiei – Marius Humelnicu

Ministerul Tineretului, Familiei – Gabriela Firea

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Sorin Grindeanu

Ministerul Agriculturii – Adrian Chesnoiu

Ministerul Sănătății – Alexandru Rafila

Ministerul Muncii – Marius Budăi

Ministerul Culturii – Lucian Romașcanu

Citește și: Marcel Ciolacu anunță miniștrii social-democrați, după ce PSD a bătut palma cu PNL pentru noul Guvern: Dâncu la Apărare, Câciu la Finanțe. Cine preia celelalte ministere