Şedinţă de urgenţă la USR PLUS. Partidul discută ieşirea de la guvernare – SURSE

Şedinţă de urgenţă la USR PLUS. Liderii reuniţi la această oră în şedinţa Biroului Naţional (BN), discută despre modul cum vor ieşi la guvernare!

01 sept. 2021, 22:11
Şedinţă de urgenţă la USR PLUS. Partidul discută ieşirea de la guvernare – SURSE

Şedinţă de urgenţă la USR PLUS. Dicuţia despre ieşirea de la guvernare vine după ce premierul Florin Cîţu a anunţat revocarea din funţie a ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

Şedinţă de urgenţă la USR PLUS

„Singurul subiect al BN USR în desfăşurare e modul în care ieşim de la guvernare. Prin demisie sau moţiune. Nu mai e nici o altă cale de negociere. PNDL e pretext, cauza reală e concursul pentru procurori. Se închidea mâine”, a declarat pentru unul dintre liderii USR PLUS pentru news.ro. Şi vicepremierul Dan Barna a reacţionat, miercuri seară, după anunţul privind revocarea din funcţie a lui Stelian Ion. ”Florin Cîţu trebuie să plece”, afirmă Barna, care a adăugat că ”Florin Ciţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern”.

Florin Cîţu l-a dat afară din Guvern pe ministrul Justiţiei. Lucian Bode, interimar în fruntea ministerului

Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat premierul Florin Cîţum care a precizat că a informat coaliţia în legătură cu această decizie, pe care şi-o asumă. „Voi propune un ministru interimar care va înţelege prioritatea zero a investiţiilor în România. Îmi doresc ca partenerii noştri de coaliţie USR PLUS să aibă înţelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieşirea de la guvernare”, a afirmat Cîţu. „Am luat o decizie. Necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui cererea de revocare din funcţie a domnului Stelian Ion. Nu voi acecepta în Guvernul României miniştri care să se opună dezvoltării României”, a declarat Cîţu.

Prim-ministrul a susţinut că ministrul USR PLUS al Justiţiri Stelian Ion nu a dus la bun sfârşit proiecte, iar acţiunile sale nu au dus la desfiinţarea SIIJ.


loading...