Şedinţa extraordinară a Consiliului General al Capitalei nu s-a ţinut din lipsă de cvorum

Sedinta extraordinara de Consiliu General al Bucurestiului convocata vineri de consilierii nu s-a tinut din lipsa de cvorum, fiind prezenti doar 20 din cei 51 de consilieri validati.

29 aug. 2014, 11:29
Şedinţa extraordinară a Consiliului General al Capitalei nu s-a ţinut din lipsă de cvorum

Consilierii generali PNL-PDL (noua majoritate din Consiliu dupa ruperea USL) spun ca au convocat sedinta de vineri pentru a aproba din nou studiul de oportunitate de transformare a RADET din regie in societate comerciala, deoarece ultima oara cand l-au aprobat a fost atacat de Prefectura. Acestia spun ca nu au pus proiecte politice pe ordinea de zi, iar PSD-ul nu are nicio scuza ca a lipsit de la sedinta, potrivit hotnews.ro.

„In data de 23 iulie a avut loc o sedinta ordinara convocata de primarul general, sedinta care s-a desfasurat respectand prevederile legale, si in care am adoptat proiecte importante pentru municipalitate, cel mai important fiind transformarea RADET din regie in societate comerciala. La sfarsitul saptamanii trecute doamna subprefect Mariana Campurean a atacat sedinta in ansamblu, toate proiectele fiind suspendate. Avand in vedere importanta respectarii memorandumului prin care s-a aprobat contopirea RADET cu ELCEN am considerat ca este util sa convocam sedinta extraordinara ca sa aprobam din nou studiul privind transformarea RADET in societate comerciala, unul dintre pasii aprobati prin memorandum. Am informat si ceilalti colegi PSD si PPDD ca vom desfasura sedinta. Pe ordinea de zi nu am pus decat proiecte pentru bucuresteni, nimic politic. Decizia PSD a fost sa nu participe la sedinta si sa intarzie procesul de transformare a RADET in societate comerciala si sa puna Bucurestiul in imposibilitatea de a-si respecta angajamente asumate prin memorandum”, a explicat Cornel Pieptea, consilier PNL.

CITEŞTE ŞI Sorin Oprescu acuză HAOSUL din CGMB: Bucureştiul nu poate fi blocat de situaţii politice cu iz ILEGAL

Consilierii PDL spun ca activitatea Consiliuli General nu este blocata si ca ei au participat la toate sedintele din ultimele luni.

„Toata aceasta tevatura a inceput cam din luna mai, de cand s-a format o noua majoritate in CGMB. Desi am avut un numar apreciabil de sedinte, comunicatorii PSD spun ca CGMB este blocat. Noi ne-am intalnit de vreo 7 ori pana acum. Prefectul a atacat insa deciziile”, a declarat Mircea Raicu, consilier PDL.

Acesta spune ca ordonanta adoptata de Guvernul Ponta si-a produs deja efectele in CGMB, existand posibilitatea ca 3 consilieri – doi de la PDL si unul de la PNL – sa treca in tabara adversa, pentru a reface majoritatea PSD, fiindca nu s-au prezentat vineri la sedinta de Consiliu.