ŞEDINŢĂ în plen. Două posturi de deputat vor fi VACANTATE

Plenul Camerei Deputaţilor va vota vacantarea postului de deputat al lui Gheorghe Neţoiu, condamnat la închisoare cu executare din 2013, dar şi al Oanei Niculescu-Mizil, care şi-a dat demisia din calitatea de deputat, după ce a fost audiată la DNA.

16 mart. 2015, 14:42
ŞEDINŢĂ în plen. Două posturi de deputat vor fi VACANTATE

Camera Deputaţilor va vota, miercuri, vacantarea postului de deputat al lui Gheorghe Neţoiu, condamnat la închisoare cu executare din 2013.

Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu a anunţat că Biroul Permanent a primit informarea din partea ICCJ privind condamnarea acestuia.

„A venit un răspuns de la doamna judecător Mirela Sorina Popescu cu privire la fostul deputat Gheorghe Nețoiu şi până miercuri are termen Comisia juridciă să întocmească raportul şi proiectul de hotărâre de vacantare a postului dânsului”, a spus Ciolacu, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Ciolacu  a spus că nu a fost dată nicio explicaţie în privinţa întârzierii cu care a venit comunicarea privind condamnarea lui Gheorghe Neţoiu: „Nu am primit nicio explicaţie. În 20.05.2013 s-a luat hotârârea definitivă, nu s-a trimis decizia, iar acum, la solicitarea preşedintelui, domnului Zgonea, a venit răspunsul”.

Tot mierucir, se va citi în plen demisia deputatului PSD Oana Mizil se va citi în plen miercuri.

Demisia Oanei Mizil se citeşte miercuri în plen şi atunci se va vota şi proiectul de hotărâre privind vacantarea postului”, a precizat Ciolacu.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gigi Neţoiu, în martie 2014, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Oana Niculescu Mizil şi-a depus, joi, la Parlament, demisia din calitatea de deputat, după ce a fost audiată la DNA. „Tot ce vreau să vă anunţ este că astăzi îmi depun demisia din calitatea de deputat, pentru că nu vreau să fie un impediment în faţa justiţiei”, a spus Oana Mizil, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a stat aproximativ patru ore.