CEx PSD. Viorica Dăncilă neagă cearta din partid: Plâng foarte greu. Eu cred că dl Manda a dovedit că este bărbat

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit, marţi, pentru a analiza rezultatele obţinute la alegerile prezidenţiale, dar şi pentru a stabili strategia pentru turul al doilea. De asemenea, va fi dezbătută implicarea filialelor locale în aceste alegeri, dar şi excluderea Anei Birchall din partid.

12 nov. 2019, 04:56

UPDATE Viorica Dăncilă, declaraţii:

Am analizat situaţia în fiecare judeţ şi strategia pe viitor.

Fiecare judeţ trebuie să obţină 50% + 1 din voturi.

Am hotărât excluderea din partid a celor care au votat Guv Orban.

S-au luat în discuţie şi aprobat excluderea Anei Birchall şi a lui Cozmin Guşă.

Nu ştiu cine a dat aceste informaţii. Plâng foarte greu. Am avut lacrimi când am intrat în turul 2.

Au fost discuţii pentru a obţine rezultate cât mai bune.

Am vorbit la telefon, am ieşit din şedinţă, cineva mi-a spus că dl Iohannis refuză să vină la confruntare.

Eu cred că dl Manda a dovedit că este bărbat prin modul în care a gestionat alegerile de la Craiova.

_______

UPDATE Ana Birchall şi Cozmin Guşă au fost excluşi din PSD, informează România TV.

Florin Iordache a declarat marţi seară că decizia în privinţa Anei Birchall a fost corectă, pentru că a adus deservicii partidului.

_______

UPDATE Şedinţa CEx s-a reluat după pauză. Claudiu Manda i-a cerut scuze Vioricăi Dăncilă pentru că a jignit-o.

______

UPDATE Lia Olguța Vasilescu s-a retras de la conducerea campaniei electorale a Vioricăi Dăncilă, după ce aceasta i-a reproșat că sotul ei, Claudiu Manda, ar fi spus că PSD „nu poate câştiga alegerilecu o proastă”, informează România TV.

Şedinţa a fost întreruptă pentu o pauză, după ce Viorica Dăncilă a izbucnit în plâns.

De asemenea, Cosmin Necula, primarul Bacăului, și cei trei parlamentari care au votat pentru Guvernul Orban, Eugen Gioancă, Cristina Burciu și Elena Hărătău, au fost excluși din partid.

_______

UPDATE Comitetul Executiv PSD va lua în discuţie excluderea din partid a celor trei deputaţi care au votat moţiunea de cenzură şi, respectiv, pentru susţinerea Guvernului Orban, potrivit România TV.

De asemenea, se va lua în discuţie şi excluderea Anei Birchall, care a fost acuzată inclusiv de Viorica Dăncilă că a sabotat-o în timpul vizitei din SuUA şi că nu respectă linia partidului.

______

UPDATE Şerban Valeca, preşedintele PSD Argeş, a declarat, marţi, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale se poate discuta despre schimbarea liderilor de organizaţii care nu au îndeplinit obiectivul stabilit de conducerea partidului în primul tur.

„Eu cred că după turul doi putem să discutăm aceste lucruri, deocamdată cred că trebuie să-i învăţăm şi pe ei ce am făcut noi sau să recunoască şi fiecare, dacă îşi face o analiză corectă, ştie că a făcut câte o greşeală sau ce nu a făcut şi trebuia să facă şi după turul doi să avem o analiză mai clară”, a spus Şerban Valeca.

El a precizat că a obţinut în Argeş mai multe voturi cu aproximativ 3.500 decât la alegerile europarlamentare.

_____

Şedinţa social-democraţilor este programată la ora 16.00. Potrivit datelor Biroului Electoral Central, care a centralizat voturile din 99,09% din secţiile de vot, Viorica Dăncilă a obţinut 22,69% la alegerile de duminică.

Candidatul social-democrat a câştigat alegerile în unele dintre judeţele care votează tradiţional PSD, dar a pierdut în alte zone unde, de obicei, PSD căştiga alegerile în faţa altor competitori.

De exemplu, deşi a câştigat alegerile în judeţul Buzău, Dăncilă a pierdut în municipiul Buzău în faţa lui Klaus Iohannis.

Primarul din Buzău, Constantin Toma (PSD), a declarat, duminică seară, că „e inacceptabil în trei ani să-ţi dărâmi trei guverne şi să mai ai pretenţia să câştigi şi prezidenţialele”.

Dăncilă a mai câştigat alegerile în Ialomiţa, dar le-a pierdut în Vrancea, Galaţi şi Brăila.

Strategia de campanie este un alt subiect care va fi abordat de către social-democraţi.

Încă de luni, echipa de campanie a PSD a solicitat PNL să existe minim două dezbateri între cei doi candidaţi înainte de turul al doilea.

Lia Olguţa Vasilescu, în calitate de coordonator al campaniei electorale a PSD pentru alegerile prezidenţiale, i-a transmis o scrisoare lui Dan Motreanu, coordonatorul campaniei electorale din partea PNL, pe tema organizării unor dezbateri între cei doi candidaţi.

„E foarte important ca cetăţenii să poată face direct comparaţia între cei doi candidaţi şi să-l aleagă pe acela sau pe aceea care merită cu adevărat să fie preşedintele României pentru următorii cinci ani”, susţine Lia Olguţa Vasilescu, în document.

PSD a cerut ca dezbaterile să se organizeze „într-un cadru transparent şi cu moderatori imparţiali, astfel încât cei doi candidaţi să beneficieze de şanse egale”.

Liberalii, reuniţi într-o şedinţă alături de preşedintele Klaus Iohannis, au declinat, însă, invitaţia încă de luni seară.

„Din punctul de vedere al echipei de campanie, este foarte clar că nu trebuie să aibă loc dezbateri pentru că democraţia înseamnă în primul rând întâlnirea cu cetăţeanul. Mergem pe aceeaşi strategie ca la primul tur – un şir de întâlniri cu organizaţiile şi cetăţenii”, a declarat, luni seară, Dan Motreanu.

La rândul său, Klaus Iohannis a anunţat că preferă să se întâlnească cu cetăţenii.

„Deja PSD-ul încearcă tot felul de manevre şi vreau să cer românilor maximă vigilenţă când este vorba de PSD. Maximă vigilenţă nu înseamnă să ne temem, dar înseamnă să fim foarte atenţi şi să merge a vot. Ar fi foarte, foarte păcat să repetăm greşeala din 2016 când, prin absenteismul românilor la alegerile parlamentare, a fost adus la putere PSD-ul şi iată că am avut nevoie de aproape trei ani până i-am înlăturat de la butoanele puterii după ce PSD-ul a arătat că una a promis şi alta a vrut să facă de fapt. PSD-ul a vrut să-şi subjuge întreg statul român”, a declarat Klaus Iohannis, luni, la sosirea la sediul PNL.

Un alt subiect pe ordinea de zi a şedinţei, anunţat încă de săptămâna trecută de Viorica Dăncilă, este situaţia Anei Birchall în partid.

„Este o foarte mare nemulţumire în rândul partidului în ceea ce priveşte activitatea doamnei Ana Birchall”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă.

Aceasta a reamintit că o revocase din funcţie pe Birchall de la Ministerul Justiţiei, dar preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să o revoce.

 


loading...