Ludovic Orban a PIERDUT funcţia de lider al deputaţilor PNL. Cine l-a învins la un vot diferenţă VIDEO

Ludovic Orban şi-a pierdut, marţi, funcția de lider al grupului PNL de la Cameră. Deputaţii liberali l-au ales pe Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătăţii, la şefia grupului PNL, scorul înregistrat de cei doi candidaţi fiind unul extrem de strâns: 43 de voturi pentru Nicolăescu la 42 pentru Orban.

01 sept. 2015, 10:50
Ludovic Orban a PIERDUT funcţia de lider al deputaţilor PNL. Cine l-a învins la un vot diferenţă VIDEO

Ludovic Orban şi Eugen Nicolăescu au candidat marţi, pentru şefia grupului deputaţilor PNL.

Orban a pierdut funcţia pe care a deţinut-o în sesiunea parlamentară trecută, obţinând 42 de voturi, în timp ce Nicolăescu a fost votat de 43 de liberali.

„Nu contează ( n. red. – dacă au existat voturi anulate). S-a votat o procedură. Prin această procedură, au fost 85 de voturi valabile din 101 exprimate. Scorul a fost 43 la 42. (…) Accept rezultatul votului ca să nu existe niciun fel de dubiu legat de legitimitatea liderului ales”, a declarat Orban, după şedinţă. 

Ludovic Orban i-a urat succes lui Eugen Nicolăescu, cel care îl înlocuiește în funcție, arătând că deputații liberali vor trebui să-l accepte drept coleg.

„I-am urat succes colegului meu Eugen Nicolăescu. Le-am transmis că, dacă o majoritate, așa cum a fost, nu m-a mai vrut lider, vor trebui să mă accepte în continuare ca și coleg”, a spus Orban.

El a precizat că nu va candida pentru un post în Biroul permanent al Camerei.

Deputatul a afirmat că nu este adevărat că liberalii i-ar fi reproșat că a avut poziții diferite față de linia partidului, arătând că a avut o singură astfel de atitudine referitoare la Codul fiscal, în contextul în care PNL a votat inițial în unanimitate acest act normativ.

Nu cred că are legătură funcția de lider de grup cu candidatura la Primăria Capitalei. Eu sunt cunoscut nu pentru funcțiile pe care le-am avut, ci ca persoană și ca reprezentant al PNL și le este foarte greu să mă scoată din sondajele de opinie”, a susținut Orban.

Orban a precizat că a aflat oficial despre candidatura lui Nicolăescu luni seara. Potrivit evz.ro, Eugen Nicolăescu a fost susţinut la şefia grupului de către conducerea PNL, decizia de a-l înlătura  pe Orban venind după ce acesta a avut mai multe opinii în contradictoriu cu liderii partidului.

Chiar dacă este prim-vicepreședinte al formațiunii liberale, el a fost marginalizat în timp. Ultimul episod, și cel care i se reproșează, a fost cel al retrimiterii Codului fiscal în Parlament de către președintele Iohannis.

Astfel, Orban a afirmat că PNL susține Codul fiscal în forma propusă de Parlament, în timp ce co-președinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au susținut poziția șefului statului.

„PNL nu poate să facă altceva decât să sprijine în continuare Codul fiscal. (…) Nu cred că trebuie pedepsiţi românii, mediul de afaceri şi toţi cei care operează pe piaţă pentru incapacitatea Guvernului. România are nevoie pentru relansarea economică de adoptarea acestui Cod fiscal”, a spus atunci Orban, presa criticându- i pe liberali că vorbesc pe două voci.

Un alt episod în care Orban și Gorghiu s-au contrazis a fost cel al atacării la CCR a hotărârii Parlamentului în cazul Ponta. Astfel, Orban voia ca PNL să facă acest lucru, în timp ce Alina Gorghiu s-a opus.