Şef de poliţie locală, în război cu pisicile

Un şef de Poliţie Locală a început un război cu pisicile. Se întâmplă la Bistriţa, acolo unde oamenii care hrănesc felinele de pe străzi au fost deja amendaţi. Mai mult, şeful poliţiei le-a cerut consilierilor ca hingherii să captureze de pe străzi şi pisici fără stăpân, nu doar câini.

30 sept. 2016, 06:40
Şef de poliţie locală, în război cu pisicile

Consilierii locali ai municipiului Bistriţa au avut joi, pe ordinea de zi, o cerere mai puţin obişnuită. Şeful Poliţiei Locale, Florin Frandeş, le cerea să modifice o hotărâre deja existentă, care să le permită poliţiştilor locali să amendeze persoanele care hrănesc pisicile fără stăpân din oraş.

„Întrucât în legislaţia aplicabilă în materie nu este prevăzută expres sancţionarea persoanelor care hrănesc pe domeniul public animalele de fermă sau de companie fără stăpân, solicităm Consiliului Local al municipiului Bistriţa modificarea HCL nr. 153/2009 prin introducerea unei prevederi care să prevadă şi să sancţioneze astfel de faptă de natură contravenţională”, precizează Frandeş Florin într-un document remis Consiliului Local Bistriţa. Mai mult, acesta a solicitat Serviciului Ecarisaj din cadrul Primăriei Bistriţa să se ocupe şi de „capturarea” pisicilor, răspunsul reprezentanţilor acestui serviciu fiind negativ, tocmai pentru că vânarea acestor patrupede nu intră în autorizarea şi în îndatoririle lor. „Pentru rezolvarea acestor situaţii, propunem autorizarea Serviciului Ecarisaj din cadrul Primăriei municipiului Bistriţa de a putea ridica de pe domeniul public şi pisicile fără stăpân şi ducerea acestora la adăpostul autorizat administrat de Primăria municipiului Bistriţa”, solicită Florin Frandeş în acelaşi document, potrivit adevarul.ro.

În ciuda faptului că legislaţia nu le permite poliţiştilor locali să îi amendeze pe cei care hrănesc pisici fără stăpân, aceştia au găsit totuşi o modalitate de a-i pedepsi pe bistriţenii inimoşi. O femeie care a hrănit în mod repetat cele cinci pisici din spatele blocului, în ciuda avertismentelor verbale ale poliţiştilor locali, a fost amendată pentru „nerespectarea normelor de igienă”. 

Ideea de pedepsire a celor care hrănesc animalele fără stăpân a venit de la un bistriţean, care a sesizat Poliţia Locală cu privire la stricăciunile pe care le-ar fi făcut pisicile în cauză, „încurajate” de o vecină care le hrăneşte.

Citeşte şi: Se reia sterilizarea câinilor şi pisicilor la Bucureşti. Cât costă operaţiile de castrare