Șefa Administrației Spitalelor explică reclamațiile de corupție făcute la DNA: ”Din tăcere se pot produce tragedii. Corupția este o crimă”

Procurorii DNA fac verificări în urma unor acuzaţii de corupţie care-l vizează pe unul dintre şefii Administraţiei Spitalelor Bucureşti. Acuzaţiile au fost făcute chiar de directorul general al instituţiei.

18 sept. 2023, 21:45
Șefa Administrației Spitalelor explică reclamațiile de corupție făcute la DNA: ”Din tăcere se pot produce tragedii. Corupția este o crimă”

Directorul Administraţiei Spitalelor Bucureşti, Oana Gabriela Sivache, a susţinut luni o declaraţie prin care şi-a explicat demersul.

„Să ignorăm corupţia este ca si cum am arunca cu pietre în ambulanţele venite să ne salveze… din tăcere se pot produce tragedii. Corupţia este o crimă”, a declarat luni directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Oana Gabriela Sivache.

Procurorii DNA au făcut mai multe percheziţii, inclusiv la Administraţia Spitalelor Bucureşti. Sunt cercetate încheierea unor contracte de achiziţie publică şi numirea unor persoane în funcţii de conducere a unor spitale din Bucureşti.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada aprilie – august 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică şi cu numirea unor persoane în funcţii de conducere a unor unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Bucureşti”, au anunţat anchetatorii prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, luni au fost făcute percheziţii domiciliare în opt locuri, situate în Bucureşti şi în Ilfov, din care una este sediul unei instituţii publice. Celelalte sunt sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Citește și: Stenograme revoltătoare ale discuțiilor dintre drogatul din 2 Mai și mama sa, Miruna Pascu: ”O să pleci vreun an de zile din România cu siguranță, oriunde. O să merg și eu cu tine”