Şefa Centrului de Creşe din Ploieşti, arestată preventiv în dosarul în care este acuzată că a furat din mâncarea copiilor

Şefa Centrului de Creşe din Ploieşti, Angelica Fodor, a fost arestată preventiv în dosarul în care procurorii prahoveni anchetează infracţiuni de luare de mită, dare de mită şi delapidare. Femeia este acuzată că, alături de alţi angajaţi, au furat din hrana copiilor şi din materialele alocate creşelor din municipiu. Alţi patru angajaţi ai unor creşe sunt cercetaţi sub control judiciar.

08 dec. 2021, 11:55
Şefa Centrului de Creşe din Ploieşti, arestată preventiv în dosarul în care este acuzată că a furat din mâncarea copiilor

Şefa Centrului de Creşe din Ploieşti a fost arestată preventiv. Judecătorii au admis propunerea  formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pe numele Angelicăi Fodor, acuzată de luare de mită în formă continuată şi delapidare.

Alte patru persoane, angajate ale unor creşe reţinute iniţial, vor fi cercetate sub control judiciar. Suspecţi în aceeaşi cauză sunt, de asemenea, alţi 11 angajaşi ai centrului de creşe din Ploieşti.

În dosar sunt vizate mai multe persoane care lucrează la cinci dintre cele şase creşe din municipiu.

Citeşte şi: Directoarea Centrului de Creşe din Ploieşti, reţinută sub suspiciunea că fura din hrana destinată copiilor

Anchetatorii suspectează că angajaţii creşelor sustrăgeau din mâncarea copiilor, dar şi din produsele de curăţenie care trebuiau a fi folosite în unităţile de îngrijire a copiilor. Mai mult, surse din anchetă au declarat că inclusiv produse electrocasnice alocate creşelor au ajuns la angajaţi şi nu la unităţile în care sunt îngrijiţi copiii, potrivit news.ro.

Şefa centrului de creşe mai este suspectată că a primit în mod constant bani sau produse de la unele dintre subalternele sale, fie pentru a le permite să fure, fie pentru a menţine în funcţie pe unele dintre ele care nu îndeplineau condiţiile necesare ocupării locului de muncă.

Decizia de arestare preventivă a Angelicăi Fodor nu este definitivă, însă este executorie.