Şefa IŞJ Argeş, demisă după ce a fost acuzată că ar fi implicat copii de liceu în alegerile interne ale PNL Piteşti

Liliana Murguleţ, inspectorul general al IŞJ Argeş, a fost demisă de la conducerea Inspectoratului Şcolar, în urma acuzaţiilor privind implicarea unor copii de liceu în alegerile interne ale organizaţiei PNL Piteşti. Decizia a venit la câteva ore după ce senatorul PNL Alina Gorghiu cere demiterea ei de urgenţă. Conducerea IŞJ Argeş a fost preluată de Alina Manea, director al Colegiului Naţional I.C. Brătianu.

06 iul. 2021, 13:07
Şefa IŞJ Argeş, demisă după ce a fost acuzată că ar fi implicat copii de liceu în alegerile interne ale PNL Piteşti

După ce senatorul PNL Timiş Alina Gorghiu a cerut demiterea de urgenta a inspectorului scolar general al judetului Arges, „pentru că a dus politicul în şcoală şi elevii în politică, uzând de poziţia sa”, Liliana Murguleţ a fost demisă.

„Inspectorul școlar general al județului Argeș trebuie demis de urgență pentru că a dus politicul în școală și elevii în politică, uzând de poziția sa! Singura politică pe care trebuia să o facă era cea a educației!
Sper că situația de la Argeș este unică la nivel național și va fi rapid soluționată. Când interesele politice surclasează atribuțiile unei funcții publice, când un inspector școlar general obligă profesorii să voteze în funcție de simpatiile sale și când elevii devin în mâna sa masă de manevră, soluția este una singură: demiterea”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Citeşte şi: Alina Gorghiu îl atacă pe Orban, după ce acesta a declarat că şi-ar da viaţa pentru PNL: „O demisie după alegeri ar fi fost mai de ajutor”

Inspectorul scolar general al judetului Arges, Elena Liliana Murgulet, este acuzata ca, pentru a asigura victoria unui anume lider la PNL Pitesti, „a înscris elevi de liceu în partid, deși conform convocatorului, drept de vot au doar membri cotizanți până la 31 decembrie”.

Alina Gorghiu susţine că „acuzația de falsificare a convocatorului este gravă, însă atunci când elevii devin instrumente în bătăliile politice interne, cu sprijin de la șefa liberală a învățământului argeșean, se impun măsuri radicale de urgență”.

Conducerea PNL Argeş a transmis, într-un comunicat de presă, că acuzaţiile lansate în spaţiul public la adresa inspectorului şcolar general, Liliana Murguleţ, aleasă duminică prim-vicepreşedinte al PNL Piteşti, sunt „nefondate”. „Cei care o acuză că ar fi implicat copii de liceu în alegerile interne ale organizaţiei municipale a PNL nu au reuşit să furnizeze nici măcar un nume de elev, uitând probabil că doar tinerii peste 18 ani pot face parte din partid. Iar simpatizanţii nu au drept de vot la alegerile din cadrul PNL. Amintim că şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Liliana Murguleţ, a fost aleasă duminică prim-vicepreşedinte al PNL Piteşti, la alegerile din cadrul organizaţiei. Liliana Murguleţ combate ferm acuzaţiile nefondate care i se aduc, după ce senatorul Alina Gorghiu a cerut demiterea sa de urgenţă„, se arată în comunicatul de presă al PNL Argeş.

La rândul său, Liliana Murguleţ respinge acuzaţiile şi sugerează că este vorba despre o răzbunare politică.

„Sunt alegeri interne în partid, suntem în echipe diferite şi cum n-a putut să îmi găsească neconformităţi cu ce fac eu la inspectorat, a găsit de cuviinţă să îmi arunce pe spate lucruri de genul acesta. Niciodată nu am amestecat activitatea mea din plan profesional cu activitatea mea din plan politic pentru că eu sunt un om cu o carieră respectabilă în spate şi nu am să permit niciodată nimănui, indiferent cum se numeşte, să lanseze nişte acuzaţii false complet care să îmi pună activitatea în umbră. Am văzut şi eu acuzaţiile şi vă spun că sunt mai mult decât siderată. Eu sunt un om care preţuieşte copilul, elevul. Eu nu amestec lucrurile. Dacă doamna preia informaţii pe care nu le poate proba, pe care nu le poate asocia cu mine, atunci este o problemă. În partid se înscrie fiecare voluntar, iar eu nu am avut niciodată discuţii despre înscrierea copiilor în partid. În primul rând, copiii nu se înscriu în partid. Trebuie să fii major ca să te înscrii”, a declarat Liliana Murguleţ, citată de Adevărul.