Şefa Radio Iaşi a primit o primă de 4.000 de euro pentru ziua de naştere, dezvăluie Reporter IS

Claudia Crăcăleanu, şefa Radio Iaşi,  a luat banii prin decizie directă a președintelui Radiodifuziunii, Ovidiu Miculescu. Un membru CA al Radio Iași a confirmat informaţia pentru Reporter IS: „S-au dat prime de zile de naștere. Au luat și alții”.

20 oct. 2016, 07:29
Şefa Radio Iaşi a primit o primă de 4.000 de euro pentru ziua de naştere, dezvăluie Reporter IS

Pe 29 mai 2016, când împlinea 47 de ani, Claudia Crăcăleanu, şefa redacţiei Radio Iaşi, componentă a reţelei regionale a Radio România Actualităţi, pleca de la casieria Radio Iași cu 30.000 de lei în geantă, a dezvăluit în exclusivitate Reporter IS. Claudia Crăcăleanu a încasat salariul de 12.000 de lei – al patrulea cel mai bine plătit director la stat – și o primă de 18.000 de lei.

Şefa Radio Iaşi a refuzat să stea de vorbă cu reporterii ieşeni, însă aceştia au reuşit să obţină informaţii de la alţi angajaţi ai radioului.

Unul dintre cei doi membri ai Consiliului de Administrație a studioului Radio Iași a confirmat că a mai auzit de prime cu ocazia zilei de naștere, inclusiv în cazul managerului Claudia Crăcăleanu. Cătălin Bulgariu explică: „Din câte știu, de anul acesta nu se mai dau prime de vacanță. Primele de zile de naștere nu sunt în contractul colectiv de muncă, acestea se acordă pe baza unei decizii la nivel central. Managerul a beneficiat de acest bonus, ca și alți angajați. Nu știu exact cuantumul premiilor și, chiar dacă aș ști, nu aș spune, că sunt confidențiale”.