Şefa UPU SMURD Iaşi, dezvăluiri şocante despre lupta cu Covid-19. „Se poate și mai rău. Mai multe ore am ventilat manual un pacient”

Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iași, a declarat că, din cauza numărului insuficient de ventilatoare, a fost nevoie ca un pacient să fie ventilat manual timp de mai multe ore!

19 oct. 2021, 15:54
Şefa UPU SMURD Iaşi, dezvăluiri şocante despre lupta cu Covid-19. „Se poate și mai rău. Mai multe ore am ventilat manual un pacient”

Şefa UPU SMURD Iaşi, dezvăluiri şocante despre lupta cu Covid-19. „Se poate și mai rău. Mai multe ore am ventilat manual un pacient”. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iași, a declarat că, din cauza numărului insuficient de ventilatoare, a fost nevoie ca un pacient să fie ventilat manual timp de mai multe ore!

Şefa UPU SMURD Iaşi, dezvăluiri şocante despre lupta cu Covid-19

„Dacă credeam că mai rău nu se poate, fiecare zi ne demonstrează că se poate și mai rău. Ne-am început dimineața cu 20 de pacienți de terapie intensivă, 11 intubați, 7 ventilați non-invaziv și 2 pe flux mare de oxigen. Toți sunt tratați în terapie intensivă și au forme foarte severe, dar sunt din ce în ce mai tineri – cel mai tânăr are 27 de ani. Pentru că nu mai existau ventilatoare am ventilat mai multe ore, undeva între 7 fără un sfert și 11 fără un sfert, unul din pacienți, pe balon. Asta înseamnă că forța și mecanica respiratorie au fost suplinite de munca unui insistent, infirmier și brancardier, pe rând. Evident, nu e un lucru care e destinat unui membru al echipei ci unui aparat”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași, pentru Aleph News.

Pacienții cu COVID de la ‘Marius Nasta’ stau și câte doi într-un pat. Beatrice Mahler: „Nu ne imaginam că vor fi astfel de zile. Greul abia acum începe”

„Am reușit să transferăm doi pacienți către Spiridon și Lețcani. Situația rămâne gravă, sunt 10 pacienți pe surse de oxigen pentru care nu există locuri, depășesc capacitatea județului Iași, care oricum a fost crescută cât de mult s-a putut, cu eforturi în toate spitalele. Speranța vine către ziua de mâine în care vor fi puse în funcțiune alte câteva paturi ATI la Lețcani. Până atunci pacienții continuă să vină și continuă să se agraveze în spitale care nu mai au capacități de Terapie Intensivă”, a mai declarat Diana Cimpoeșu.

Bilanţ coronavirus 19 octombrie. RECORDURI absolute de infectări zilnice, decese COVID şi pacienţi la ATI. Sunt 18.800 de noi îmbolnăviri şi aproape 600 de morţi în 24 de ore

„Peste 90% sunt nevaccinați. Tânărul de 27 de ani cu formă extrem de severă și complicații multiple necesită o terapie extrem de susținută pentru o șansă minimă de a reveni, de a respira singur și a rămâne în viață. Noi suntem doar o bucățică din sistem. O bucățică greu încercată. Cifrele din primele trei săptămâni ale lunii octombrie egalează luna de vârf, luna martie a acestui an. Extrem de mulți pacienți, solicitare enormă pentru noi. Aproape toate spațiile UPU sunt cu pacienți Covid, am tratat însă și pacienți grav, non-Covid. E foarte greu să facem față”, a încheiat şefa UPU SMURD Iași.