Liderii Ligii Arabe au decis crearea unei FORŢE MILITARE comune în lupta împotriva terorismului

Publicat: Duminică, 29 Martie 2015 16:40 // Actualizat: Duminică, 29 Martie 2015 16:50 // Sursa: romaniatv.net

Șefii de stat din țările Ligii Arabe, reuniți duminică la Cairo, au convenit asupra constituirii unei forțe militare comune a cărei misiune va fi în principal lupta împotriva "grupărilor teroriste", a anunțat gazda summitului, președintele Abdel Fattah al-Sissi.

Foto: XINHUA FOTO

Detaliile acestei forțe și obiectivele ei precise urmează să fie clarificate în cel mult o lună.

Citeşte şi: Liga Arabă despre intervenţia militară din Yemen: Va continua până când rebelii şiiţi depun armele

Acest anunț survine în timp ce o coaliție alcătuită din zece state arabe și condusă de Arabia Saudită a început joi o campanie de raiduri aeriene în Yemen împotriva rebelilor houthi sprijiniți de Iran, scrie Agerpres.

Aceștia din urmă ocupă o mare parte din teritoriul yemenit, inclusiv capitala Sanaa, pe care autoritățile legitime au fost constrânse să o abandoneze.

Operațiunea militară condusă de Arabia Saudită a fost denumită "Furtuna decisivă" și într-o primă etapă aviația militară saudită a efectuat raiduri asupra pozițiilor combatanților houthi și a securizat spațiul aerian al Yemenului, trupele guvernamentale yemenite reușind apoi să recucerească aeroportul din Aden (sudul țării).

Luptele pentru controlul acestui aeroport continuă după ce rebelii au reușit să recâștige, cu prețul uciderii a nouă dintre membrii lor, o poziție strategică pierdută sâmbătă.

Citeşte şi: Intervenţie militară în Yemen: Aliaţii din Golf luptă pentru a salva guvernul legitim de atacurile şiiţilor

În operațiunea militară din Yemen, Arabia Saudită a mobilizat 150.000 de soldați și 100 de avioane de luptă, Emiratele Arabe Unite — 30 de avioane, Kuweitul și Bahreinul — câte 15 avioane și Qatarul — 10.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 mar 00:01
...în principal lupta împotriva “grupărilor teroriste”, a anunțat gazda summitului, președintele Abdel Fattah Citește mai departe…

...
29 mar 17:10
...Șefii de stat din țările Ligii Arabe, reuniți duminică la Cairo, au convenit asupra constituirii unei forțe militare comune a … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
29 mar 16:58
...împotriva “grupărilor teroriste”, a anunțat gazda summitului, președintele Citește mai departe… : Lederii Ligii Arabe au decis crearea unei FORŢE MILITARE comune în lupta...
29 mar 16:58
...va fi în principal lupta împotriva "grupărilor teroriste", a anunțat gazda summitului, președintele Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8278
RON
10 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H