Șeful AEP, Constantin Mitulețu-Buică, a demisionat după acuzațiile ANI că și-a angajat cumnata în funcția de consilier

Șeful AEP, Constantin Mitulețu-Buică, a demisionat din funcție după acuzațiile aduse de Agenția Națională de Integritate (ANI). În urmă cu câteva zile, spunea că nu există niciun motiv să demisioneze din funcție sau să fie schimbat fiindcă a respectat legea, atât pe cea civilă, cât și pe cea penală.

11 ian. 2023, 14:12
Șeful AEP, Constantin Mitulețu-Buică, a demisionat după acuzațiile ANI că și-a angajat cumnata în funcția de consilier

Constantin Mitulețu-Buică spunea, în urmă cu câteva zile, că nu există niciun motiv să demisioneze din funcție sau să fie schimbat fiindcă a respectat legea, atât pe cea civilă, cât și pe cea penală.

„Nu am de ce sa demisionez şi nici sa fiu schimbat, pentru ca am respectat legea, cea civilă şi cea penală”, a declarat Constantin Mituleţu Buică, luni, pentru news.ro, întrebat dacă are în plan să demisioneze.

Scandalul a pornit după ce președintele AEP a fost acuzat de conflict de interese. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat, ieri, Parchetului să îl cerceteze pe acesta pentru că s-a folosit de funcția pe care o are pentru a favoriza persoane din familie.

Citește și Șeful AEP, anchetat de Parchetul General. Constantin Mituleţu Buică este acuzat că și-a angajat cumnata în funcția de consilier

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către CONSTANTIN-FLORIN MITULEŢU BUICĂ a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente a emis, aprobat şi semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la Cabinetul vicepreşedintelui Autorităţii Electorale Permanente pe funcţia de consilier”, a transmis luni ANI.

Citește și Subvenţii partide. Cât ne costă partidele politice în ianuarie 2023

În ceea ce privește angajarea cumnatei sale, Constantin Mitulețu-Buică a explicat că a fost o decizie „legală şi morală” și că acțiunile ANI reprezintă „doar o sesizare cu privire la o suspiciune şi nu o constatare”.

În noiembrie 2021, șeful AEP Constantin Mituleţu Buică a fost trimis în judecată pentru comiterea în concurs a trei infracţiuni de abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat că a făcut presiuni ca doi directori din AEP să părăsească instituţia şi ar fi blocat mai multe posturi din cadrul AEP şi nu a organizat concursuri pentru ocuparea lor.