Horia Georgescu a demisionat de la conducerea ANI

Horia Georgescu a demisionat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, după ce a fost reţinut, luni, de DNA pentru 24 de ore.

17 mart. 2015, 06:21
Horia Georgescu a demisionat de la conducerea ANI

„Horia Georgescu ne-a înmânat demisia domniei sale din calitatea de președinte al Agenției Naționale de Integritate, urmând ca în cursul zile de astăzi să continui procedura de înregistrare la Cabinetul președintelui Senatului României. A fost o inițiativă proprie. Ne-a și motivat-o: nu dorește în niciun fel să aducă vreo pată asupra imaginii ANI. Chiar dacă se consideră nevinovat față de acuzațiile aduse, vrea să evite orice umbră asupra imaginii Agenției Naționale de Integritate”, a declarat avocatul Cristian Ene.

Citeşte şi: HORIA GEORGESCU, şeful ANI, REŢINUT de DNA pentru imobile retrocedate, supraevaluate cu 75 MIL. EURO

HORIA GEORGESCU a fost reţinut, luni, de DNA pentru abuz în serviciu. Horia Georgescu a fost dus în Arestul Poliţiei Capitalei şi urmează ca marţi procurorii DNA să ceară Înaltei Curți de Casație și Justiție arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Citeşte şi: O echipă TV din Bulgaria a venit să ia lecţii de ANTICORUPŢIE de la Horia Georgescu chiar în ziua REŢINERII

Potrivit procurorilor, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din care făcea parte şi Horia Georgescu a acordat despăgubiri ilegale în trei dosare, supraevaluând bunurile şi cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 75.000.000 euro.