Şeful Armatei Israeliene anunţă războiul: „Va trebui să atacăm cu forţă zonele populate. Vom viza podurile, electricitatea”

Şeful Statului Major al Forţelor armate israeliene, Aviv Kochavi, a declarat că Israelul nu poate permite Iranului staţionarea militară în Irak.

30 dec. 2019, 14:57
Şeful Armatei Israeliene anunţă războiul: „Va trebui să atacăm cu forţă zonele populate. Vom viza podurile, electricitatea”

Şeful Statului Major al Forţelor armate israeliene a prezentat principalele ameninţări de securitate la adresa statului Israel, făcând referire la activitatea unor organizaţii ostile şi interesul şi progresele tehnologice pe care inamicii le manifestă pentru dezvoltarea unor arme şi rachete de înaltă precizie. Kochavi consideră că Iranul și aliaţii săi sunt principala amenințare de securitate la adresa statului Israel, precizează Haaretz, preluat de defenseromania.ro.

Conform Ynet News, Kochavi a declarat la a şaptea aniversare a morţii fostului şef de stat major, Amnon Lipkin Shahak, că armata israeliană nu va permite Iranului staţionarea în Irak. „Forţa Quds a Gărzilor Revoluţionare Iraniene din Irak … transferă arme avansate acolo, lunar. Nu putem permite această situaţie fără să ne amestecăm„, a spus el. Kochavi a spus că „există şansa ca dacă se obţin rezultate bune în operaţiunea ‘Centura Neagră’ să fie dezvoltate stabilitate şi securitate în Fâşia Gaza”, potrivit Epoch Times.

Citeşte şi Armata SUA a efectuat „atacuri defensive” în Irak şi Siria împotriva miliţiilor Hezbollah. Reacţie dură a Iranului

Gruparea militantă libaneză, sprijinită de Iran, Hezbollah și-a sporit semnificativ capacitățile militare încă de la ultimul război cu Israelul din 2006. Acum, Hezbollah a intrat în posesia mai multor drone şi are undeva între 120.000 și 150.000, precum și aproximativ 45.000 de mii de combatanți în serviciu care au dobândit experiență militară operațională în războiul Siria și, totodată, au construit complexe fortificate în sudul Libanului. De asemenea Hezbollah, cu sprijinul Iranului a avansat din punct de vedere tehnologic privind construirea unor rachete mult mai precise, potrivit Ynet News.

În războiul următor, va trebui să atacăm cu o forţă considerabilă zonele populate şi să vizăm şi structura statului sau entitatea care permite terorismului să acţioneze împotriva noastră„, a continuat Kochavi.

Oficialul israelian a spus că „în viitorul război cu Libanul sau cu Hamas, frontul intern din Israel va fi supus unor atacuri majore cu rachete, majoritatea inexacte, dar care vor avea un impact„, adăugând că „Israelul va viza tot ce ajută la operaţiuni de luptă, cum ar fi electricitate, combustibil, poduri, în eventualitatea în care Libanul, Siria sau Hamas şi alţii permit ca terorismul din ţările lor să fie folosit împotriva noastră„.

Israelul a acuzat Iranul de transferarea de arme şi rachete de rază lungă în Irak, iar de acolo în Siria, iar către organizaţia Hezbollah din Liban.

Unele unităţi de luptă din Liban au fost atacate în luna iulie iulie, când o dronă israeliană a efectuat un atac devastator asupra unei baze din Salaheddine.