Şeful Băncii Mondiale avertizează că invazia Rusiei în Ucraina poate provoca o recesiune globală

Invadarea Ucrainei de către ruşi a dus la noi scumpiri la alimente, energie şi carburanţi, iar acest lucru ar putea provoca o recesiune globală, a avertizat şeful Băncii Mondiale.

26 mai 2022, 12:59
Şeful Băncii Mondiale avertizează că invazia Rusiei în Ucraina poate provoca o recesiune globală

Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, a declarat miercuri la un eveniment de afaceri din SUA că este dificil să „vedem cum evităm o recesiune”.

David Malpass a explicat că restricţiile impuse de China pe fondul pandemiei de COVID-19 se adaugă la îngrijorările privind o încetinire a creșterii economice. De asemenea, şeful Băncii Mondiale susţine că economia Germaniei, a patra putere din lume, a încetinit deja semnificativ din cauza preturilor mai ridicate la energie, iar reducerea producției de îngrășăminte ar putea înrăutăți condițiile la nivel global.

Citeşte şi: Subvenţii 2022. Veşti bune pentru agricultorii români: pot primi până la 120.000 de euro de persoană

Declarațiile oficialului Băncii Mondiale reprezintă cel mai recent avertisment privind riscul tot mai mare că economia mondială să intre în recesiune.

„Dacă privim datele referitoare la PIB, este dificil acum să vedem cum am putea evita recesiunea”, a spus șeful Băncii Mondiale.

Citeşte şi: Ministrul Energiei: România poate începe oficial exploatarea de gaze din Marea Neagră

„Ideea prețurilor la energie care se dublează este suficientă să declanșeze o recesiune”, a adăugat acesta.


loading...
Partenerii noștri