Şeful Biroului de presă al PSD, propus în funcţia de director general la Agerpres

Şeful Biroului de presă al PSD, Alex Giboi, a fost propus în funcţia de director general al agenţiei naţionale de presă Agerpres. Giboi a primit aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de Cultură, iar numirea sa urmează să fie supusă votului plenul comun.
Filip Stan
25 feb. 2013, 15:11
Şeful Biroului de presă al PSD, propus în funcţia de director general la Agerpres

Alex Giboi a fost propus în funcţia de director general al Agerpres de către premierul Victor Ponta.

Comisiile reunite de Cultură au avizat favorabil, cu 19 voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă” şi o abţinere, propunerea ca Alex Giboi să fie numit la conducerea Agerpres.

După avizarea de către Comisiile parlamentare, propunerea ca Alex Giboi să fie numit în funcţia de director general al Agerpres va fi supusă votului plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, în şedinţa de luni.

CITEŞTE ŞI De ce a decis Victor Ponta înlocuirea directorului Agerpres

Alex Giboi a activat, potrivit CV-ului său, depus la Comisiile de cultură, ca director al Biroului de presă al PSD din luna iunie 2010 până în prezent. Din mai 2009 până în iunie 2010 Alex Giboi a fost consilier parlamentar şi şef al Biroului de presă al Senatului. Între anii 2007 şi 2009 el a activat ca expert parlamentar şi consilier parlamentar. Între ani 2006 şi 2007 Alex Giboi a activat ca politolog şi consultant la firma SC Strategic Thinking Group SRL.

Alex Giboi are licenţă în Politologie, obţinută la SNSPA, el fiind, totodată, şi inginer, specializat în inginerie biomedicală, obţinând cea de-a doua licenţă la Universitatea Politehnica Bucureşti. Alex Giboi are 30 de ani, fiind născut pe 03 martie 1983.

Candidatul propus de către prim-ministrul Victor Ponta pentru funcţia de director general al Agenţiei Agerpres, Alex Giboi, va fi votat, luni, în Plenul Parlamentului după discursul ţinut de preşedintele APCE, Jean Claude Mignon.

Potrivit legii sale de funcţionare, Agerpres este condusă de un consiliu director, coordonat de un director general cu rang de secretar de stat. Directorul general este propus de primul-ministru şi numit prin votul Parlamentului, cu avizul comisiilor de specialitate, în şedinţă comună a celor două Camere, în cel mult 15 zile de la nominalizare. În cazul unui vot negativ, procedura se reia în cel mult 30 de zile. Durata mandatului directorului general al Agerpres este de 5 ani.

Dacă va fi numit de către Parlament în funcţia de director general al Agerpres, Alex Giboi îl va înlocui la conducerea agenţiei naţionale de presă pe Ioan Roşca.

Ioan Roşca a fost numit director general al Rompres, în 2001, la propunerea lui Adrian Năstase. În 2003, când a fost adoptată Legea privind organizarea şi funcţionarea Rompres, el a fost revalidat de Parlament. Potrivit articolului 14, alineatul 3 din Legea nr. 19/ 2003, „durata mandatului directorului general este de 5 ani”. În 2010, Legea de funcţionare a Agerpres a fost modificată, introducându-se următorul alineat: „în situaţia în care procedura de numire a directorului general nu este definitivată până la expirarea mandatului, mandatul directorului general în funcţie se prelungeşte de drept pâna la numirea, prin votul Parlamentului, a directorului general” (articolul 14, alineatul 4).

În anul 2008 agenţia naţională de presă Rompres a revenit la vechea sa denumire, aceea de Agerpres.

Agenţia Naţională de Presă Agerpres este o instituţie publică autonomă, de interes naţional, cu personalitate juridică, independentă editorial, sub controlul Parlamentului.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Fabrica din România care produce la Curtea de Argeș un obiect care se vinde pe toată planeta. Compania le propune angajaților ore flexibile
Capital.ro
Traian Băsescu aruncă bomba. Cine făcea legea în România
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Avertisment de ultimă oră pentru toți românii care au card Revolut și cont de Facebook
Adevarul
Cine este românul acuzat de spionaj în favoarea Rusiei. Susținător al propagandei Moscovei și apropiat al lui Cornel Dinicu de la Ferma Dacilor
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Șoc în Europa. Ucraina atacă Rusia
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
Cum arată apartamentul de 2460 de metri pătrați al lui Ion Țiriac. Detaliile din interior sunt unice | FOTO
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Indemnizația pentru persoanele cu handicap va fi majorată cu 10% începând cu luna iunie 2024
Capital.ro
SE PLĂTESC 800 de lei de la primărie. S-a aflat exact cine va primi banii
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
stirilekanald.ro
Descoperirea secolului! Breaking news!
substantial.ro
Ultimul drum pentru Ionela și George, tinerii care urmau să se căsătorească, victime ale accidentului rutier de la Codăești
MediaFlux
VLADIMIR PUTIN, anunț PRIVIND RĂZBOIUL! RUSIA a DECIS
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'